02 jul 2016 17:40

02 jul 2016 19:06

Traditionsrikt barnkalas

MARIESTAD: Många aktiviteter för alla åldrar

På lördagen blev Mariestad staden som aldrig tar siesta. Medan veteranbilar körde Residensrallyt pågick barnens högtidskalas vid Café Bäcken.

De populära sagofigurerna Gubben Pettson och katten Findus roade på barnens eget sommarkalas som arrangerades av Lisa Wallenstein på Café Bäcken. Det fanns mycket att göra för både stora och små.

Vid entrén till barnkalaset visade parkeringsvakter vart bilarna skulle placeras. Köerna ringlade sig långa när det vankades spunnet socker och andra sötsaker. Mingolfbanan med sina berömda Mariestadsbyggnader, såsom domkyrkan, lockade även många nyfikna till sig. Inne på caféet gick bakverken åt i snabb takt.

– Det är jättekul att vara här. Jag har besökt barnkalaset i flera år. Det är mycket roligt att de anordnar detta, säger Marcus von Knorring med Hilma von Knorring vilandes i famnen. Hilma som är två år sover tungt och låter sig inte störas varken av förbipasserande eller av Pettson och Findus. De berömda sagofigurerna drog en stor publik. På den stora scenen ville Pettson och hans trogna katt Findus fånga en efterlängtad stor fisk - ingen mindre än självaste gammelgäddan.

Några besökare drog sig tillbaka till lugnet på bryggorna vid Vänern medan andra tog stora spänstiga språng inne i hoppborgarna.

Vädergudarna var inte på sitt bästa humör men desto gladare sken gästernas regnkläder.

 

 

 

 

De populära sagofigurerna Gubben Pettson och katten Findus roade på barnens eget sommarkalas som arrangerades av Lisa Wallenstein på Café Bäcken. Det fanns mycket att göra för både stora och små.

Vid entrén till barnkalaset visade parkeringsvakter vart bilarna skulle placeras. Köerna ringlade sig långa när det vankades spunnet socker och andra sötsaker. Mingolfbanan med sina berömda Mariestadsbyggnader, såsom domkyrkan, lockade även många nyfikna till sig. Inne på caféet gick bakverken åt i snabb takt.

– Det är jättekul att vara här. Jag har besökt barnkalaset i flera år. Det är mycket roligt att de anordnar detta, säger Marcus von Knorring med Hilma von Knorring vilandes i famnen. Hilma som är två år sover tungt och låter sig inte störas varken av förbipasserande eller av Pettson och Findus. De berömda sagofigurerna drog en stor publik. På den stora scenen ville Pettson och hans trogna katt Findus fånga en efterlängtad stor fisk - ingen mindre än självaste gammelgäddan.

Några besökare drog sig tillbaka till lugnet på bryggorna vid Vänern medan andra tog stora spänstiga språng inne i hoppborgarna.

Vädergudarna var inte på sitt bästa humör men desto gladare sken gästernas regnkläder.