02 jul 2016 14:24

02 jul 2016 19:01

Hamnbodarna invigdes med tal och sång

MARIESTAD: "Vi ska upp på rankinglistorna"

Med smäktande vissånger av Mariestads trubadur, Simon Swahnström, och ett anföringstal av Jonas Hedberg med förhoppning om att staden ska stiga på rankinglistorna som ett attraktivt turistmål invigdes hamnbodarna på hamnplan.

Ballongerna som skulle stiga mot skyn fick stanna på markplan eftersom någon till kommunen hade berättat att de kan vara miljöfarliga. Nu visade det sig att just de här var helt nedbrytningsbara.

– Området ska bli en ny samlingsplats och jag hoppas att det kommer att utvecklas. Vi behöver få fram fler sittplatser för äldre, gärna mer blomsterarrangemang och solskydd även om det i dag hade varit bättre med regnskydd, sade Jonas Hedberg, Vd för AB Stadens Hus. I stället för ballongsläppet fick åhörarna på hamnplan lyssna på fartyget M/S Mariannes ångbåtsvissla.

Simon Swahnström uppträdde tillsammans med kontrabasisten Erik Gustavsson. Simon sjöng bland annat låtar av Tomas Ledin, Cornelis Vreeswijk och Dan Andersson.

 

 

Ballongerna som skulle stiga mot skyn fick stanna på markplan eftersom någon till kommunen hade berättat att de kan vara miljöfarliga. Nu visade det sig att just de här var helt nedbrytningsbara.

– Området ska bli en ny samlingsplats och jag hoppas att det kommer att utvecklas. Vi behöver få fram fler sittplatser för äldre, gärna mer blomsterarrangemang och solskydd även om det i dag hade varit bättre med regnskydd, sade Jonas Hedberg, Vd för AB Stadens Hus. I stället för ballongsläppet fick åhörarna på hamnplan lyssna på fartyget M/S Mariannes ångbåtsvissla.

Simon Swahnström uppträdde tillsammans med kontrabasisten Erik Gustavsson. Simon sjöng bland annat låtar av Tomas Ledin, Cornelis Vreeswijk och Dan Andersson.