30 jun 2016 11:09

30 jun 2016 11:09

Uppgradering av färdmedel

KRÖNIKA

Herrens vägar äro outgrundliga! Jo, förvisso är det så. Men också vi lunkar under jordevandringen stundtals icke alls på stigen så där alldeles klara över vart det bär hän. Även våra vägar kan ibland vara outgrundliga. Men den som gjort en resa har alltid något att berätta.

Således hände det sig alldeles innan den nu genomlidna midsommarhelgen att hustru, hund och krönikören företog en resa. Anledningen: en spontan idé att ägandes husbil snarast behövde bytas till en större. För att inte bli ståendes med två fordon bjöds vårt befintliga fordon, till vardags kallad för Lådan, ut via Blocket. Spontant och utan aningar om konsekvenserna. Det blir nog svårt att bli av med den, sa hustrun som med sina gedigna kunskaper i datavärldens knepigheter såg till att skrället kom att presenteras med bilder och text. Hustrun hade fel! En kvart efter det att Lådan svävat ut i cyberrymden skrällde telefonen. Folk från när och fjärran sade sig vara superintresserade varför krönikören tvangs upplysa hugande spekulanter att den förste som skyndar till säljstället ute i Vänerskärgården, lägger begärda penningar på köksbordet, skriver under ägarbytet och därefter strax far iväg med Lådan, blir en riktigt lycklig person. I aktuellt fall blev det en kvinna och en man från Hammarö i Värmland, båda i sin bästa ålder och alla sinnen i fullt bruk som kom, betalade, skrev under och for hem.

I det läget konstaterade hustru, hund och krönikör att vi plötsligt inte längre disponerade någon husbil. Alls. Vi hade aningslöst prånglat iväg Lådan utan att först ha kollat om det händelsevis fanns någon ersättare att köpa.

I det läget startade en sällsam resa. Det visade sig att på Blocket fanns massor med husbilar i prislägen mellan några tusenlappar och miljontals kronor att köpa. Vi stannade vid ett par, tre alternativ i den lägre skalan. Därvid kom det sig att kontakter knöts med säljare som minst sagt företedde oseriösa affärsmetoder, medvetet ljög om objektens kondition och i övrigt framstod som vilken oseriös hästhandlare som helst.

Vi anträdde en måndagsresa på 40 mil enkel resa sydostvart där en i telefon beskriven pärla fanns att köpa. Fordonet presenterade i all sin skröplighet med sönderrostade skärmkanter, sviktande fuktskadat golv och ostädad med förra säsongens sängkläder, handdukar med mera som tycktes ingå i köpet. Hem igen 40 mil, för att dagen efter resa till Vänersborg, Lilla Paris. Där fanns dock Pärlan och en trivsam ägare och hans hustru som på grund av arbetsförhållande inte kunnat använda sin nu tillsaluvarande husbil på två år. Affär! Vi återvände hem till skärgården berikade med mycken kännedom om vad som rör sig på Blocket. Det gäller att vara vaksam!

Nu väntar outgrundliga färder på lika outgrundliga vägar...

Således hände det sig alldeles innan den nu genomlidna midsommarhelgen att hustru, hund och krönikören företog en resa. Anledningen: en spontan idé att ägandes husbil snarast behövde bytas till en större. För att inte bli ståendes med två fordon bjöds vårt befintliga fordon, till vardags kallad för Lådan, ut via Blocket. Spontant och utan aningar om konsekvenserna. Det blir nog svårt att bli av med den, sa hustrun som med sina gedigna kunskaper i datavärldens knepigheter såg till att skrället kom att presenteras med bilder och text. Hustrun hade fel! En kvart efter det att Lådan svävat ut i cyberrymden skrällde telefonen. Folk från när och fjärran sade sig vara superintresserade varför krönikören tvangs upplysa hugande spekulanter att den förste som skyndar till säljstället ute i Vänerskärgården, lägger begärda penningar på köksbordet, skriver under ägarbytet och därefter strax far iväg med Lådan, blir en riktigt lycklig person. I aktuellt fall blev det en kvinna och en man från Hammarö i Värmland, båda i sin bästa ålder och alla sinnen i fullt bruk som kom, betalade, skrev under och for hem.

I det läget konstaterade hustru, hund och krönikör att vi plötsligt inte längre disponerade någon husbil. Alls. Vi hade aningslöst prånglat iväg Lådan utan att först ha kollat om det händelsevis fanns någon ersättare att köpa.

I det läget startade en sällsam resa. Det visade sig att på Blocket fanns massor med husbilar i prislägen mellan några tusenlappar och miljontals kronor att köpa. Vi stannade vid ett par, tre alternativ i den lägre skalan. Därvid kom det sig att kontakter knöts med säljare som minst sagt företedde oseriösa affärsmetoder, medvetet ljög om objektens kondition och i övrigt framstod som vilken oseriös hästhandlare som helst.

Vi anträdde en måndagsresa på 40 mil enkel resa sydostvart där en i telefon beskriven pärla fanns att köpa. Fordonet presenterade i all sin skröplighet med sönderrostade skärmkanter, sviktande fuktskadat golv och ostädad med förra säsongens sängkläder, handdukar med mera som tycktes ingå i köpet. Hem igen 40 mil, för att dagen efter resa till Vänersborg, Lilla Paris. Där fanns dock Pärlan och en trivsam ägare och hans hustru som på grund av arbetsförhållande inte kunnat använda sin nu tillsaluvarande husbil på två år. Affär! Vi återvände hem till skärgården berikade med mycken kännedom om vad som rör sig på Blocket. Det gäller att vara vaksam!

Nu väntar outgrundliga färder på lika outgrundliga vägar...

  • Olle Karlsson