29 jun 2016 16:19

29 jun 2016 16:19

Nya chefen lyfts fram som lagspelare

MARIESTAD: Annika Kjellkvist tar över efter Lars Sylvén

MTG-kommunernas nya miljö- och byggnadschef beskrivs som en trygg ledare med stark integritet.

Förutom de vänliga orden från samhällsbyggnadschef Kristofer Svensson kan Annika Kjellkvist glädjas över ett lönelyft på 6 000 kronor.

Ett tiotal personer sökte tjänsten som miljö- och byggnadschef för Mariestads, Törebodas och Gullspångs kommuner, varav en med tidigare erfarenhet från stadshuset i Mariestad. Valet föll till slut på den interna lösningen – i september tar tidigare avfallschefen Annika Kjellqvist över rodret efter trotjänaren Lars Sylvén som går i pension.

Bekant

Sektorchefen Kristofer Svensson motiverar anställningen på följande vis:

– Jag sökte en erfaren chef med god förmåga att anpassa sig efter olika situationer. En ledare som är duktig på att coacha experter, en lagspelare, men också någon som kan sätta ned foten när det behövs. De kvaliteterna har Annika. Vi vet om hennes styrkor som ledare.

Trebarnsföräldern Annika Kjellqvist bor utanför Hova och har arbetat i Mariestads kommun sedan 2008. Hennes nuvarande tjänst är som chef för återvinningscentralerna i Avfallsförbundet östra Skaraborg.

– Jag har trivts bra i Mariestad och tycker om MTG-samarbetet, det är en hållbar idé.

Personkännare

Annika Kjellkvist är född i Mariestad, tog gymnasieexamen på teknisk linje för att sedan läsa vidare på yrkeshögskola (vatten- och miljöteknik) och högskola (arbetsmarknadsteknik och personaladministration). Kjellkvist har sagt ja till en ingångslön på 53 500 kronor som förvaltningschef på miljö- och bygg.

– Personalkontakten med mina medarbetare är något jag värnar om. Jag tycker om när det händer saker och jag tror mig ha en ganska god analytisk förmåga.

Politikerna har aviserat att de vill förändra delar av arbetsgången på miljö- och bygg, bland annat kräver de en smidigare bygglovshantering. Dina tankar om det?

– Det har ju varit ett stort önskemål, inte bara från politikerna utan också från medborgarna. Det ska bli spännande att jobba för att förbättra de processerna.

Kristofer Svensson inflikar att det kommer att ske ett större utvecklingsarbete inom sektor samhällsbyggnad i höst.

– Vi ska ha en smidig samhällsbyggnadsprocess och där är byggloven en jätteviktig pusselbit.

Grönt ljus

På onsdagsförmiddagen tillstyrkte kommunstyrelsens arbetsutskott tillsättningen av Kjellkvist som ny förvaltningschef. Med tanke på 6:6an om arbetsmiljöproblem i stadshuset, där politiker enligt uppgift försöker att påverka myndighetsutövning, är det ett tuff utmaning som väntar den nya miljö- och byggnadschefen.

– Just nu känns det inte aktuellt att ändra så mycket, vi får avvakta och se vart 6:6an landar, säger Annika Kjellkvist.

I dag jobbar knappt 30 personer på MTG-kommunernas gemensamma miljö- och byggnadsförvaltning. Arbetsbelastningen är fortsatt hög för personalen då den politiska majoriteten tryckt gasen i botten med fler stora projekt de närmaste åren.

– Det händer otroligt mycket, vi pratar om en investeringsnivå som är all time high. Och överlag är det ett väldigt tryck på att bygga, säger Kristofer Svensson.

Ett tiotal personer sökte tjänsten som miljö- och byggnadschef för Mariestads, Törebodas och Gullspångs kommuner, varav en med tidigare erfarenhet från stadshuset i Mariestad. Valet föll till slut på den interna lösningen – i september tar tidigare avfallschefen Annika Kjellqvist över rodret efter trotjänaren Lars Sylvén som går i pension.

Bekant

Sektorchefen Kristofer Svensson motiverar anställningen på följande vis:

– Jag sökte en erfaren chef med god förmåga att anpassa sig efter olika situationer. En ledare som är duktig på att coacha experter, en lagspelare, men också någon som kan sätta ned foten när det behövs. De kvaliteterna har Annika. Vi vet om hennes styrkor som ledare.

Trebarnsföräldern Annika Kjellqvist bor utanför Hova och har arbetat i Mariestads kommun sedan 2008. Hennes nuvarande tjänst är som chef för återvinningscentralerna i Avfallsförbundet östra Skaraborg.

– Jag har trivts bra i Mariestad och tycker om MTG-samarbetet, det är en hållbar idé.

Personkännare

Annika Kjellkvist är född i Mariestad, tog gymnasieexamen på teknisk linje för att sedan läsa vidare på yrkeshögskola (vatten- och miljöteknik) och högskola (arbetsmarknadsteknik och personaladministration). Kjellkvist har sagt ja till en ingångslön på 53 500 kronor som förvaltningschef på miljö- och bygg.

– Personalkontakten med mina medarbetare är något jag värnar om. Jag tycker om när det händer saker och jag tror mig ha en ganska god analytisk förmåga.

Politikerna har aviserat att de vill förändra delar av arbetsgången på miljö- och bygg, bland annat kräver de en smidigare bygglovshantering. Dina tankar om det?

– Det har ju varit ett stort önskemål, inte bara från politikerna utan också från medborgarna. Det ska bli spännande att jobba för att förbättra de processerna.

Kristofer Svensson inflikar att det kommer att ske ett större utvecklingsarbete inom sektor samhällsbyggnad i höst.

– Vi ska ha en smidig samhällsbyggnadsprocess och där är byggloven en jätteviktig pusselbit.

Grönt ljus

På onsdagsförmiddagen tillstyrkte kommunstyrelsens arbetsutskott tillsättningen av Kjellkvist som ny förvaltningschef. Med tanke på 6:6an om arbetsmiljöproblem i stadshuset, där politiker enligt uppgift försöker att påverka myndighetsutövning, är det ett tuff utmaning som väntar den nya miljö- och byggnadschefen.

– Just nu känns det inte aktuellt att ändra så mycket, vi får avvakta och se vart 6:6an landar, säger Annika Kjellkvist.

I dag jobbar knappt 30 personer på MTG-kommunernas gemensamma miljö- och byggnadsförvaltning. Arbetsbelastningen är fortsatt hög för personalen då den politiska majoriteten tryckt gasen i botten med fler stora projekt de närmaste åren.

– Det händer otroligt mycket, vi pratar om en investeringsnivå som är all time high. Och överlag är det ett väldigt tryck på att bygga, säger Kristofer Svensson.