29 jun 2016 13:59

29 jun 2016 13:59

Bohag hamnade på E20

Trafikolycka mellan Lyrestad och Hova

Bohag och kartonger spreds ut på Europavägen

Deras färd fick ett abrupt slut strax norr om Lyrestad. Enligt räddningspersonal på plats hade de två männen påbörjat sin färd i Umeå, övernattat i Västerås, när lastbilen fick punktering, körde in i vajerräcket och delar av lasten vältes på E20 strax norr om Lyrestad. Varpå lastbilen tappade både väggar och tak. Lasten, bestående av kartonger och bohag, spriddes utmed E20. Föraren ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Olyckan inträffade i södergående riktning och ett tag var det totalstopp i trafiken. Vid 13.45-tiden var det fortfarande begränsad framkomlighet på platsen.

Deras färd fick ett abrupt slut strax norr om Lyrestad. Enligt räddningspersonal på plats hade de två männen påbörjat sin färd i Umeå, övernattat i Västerås, när lastbilen fick punktering, körde in i vajerräcket och delar av lasten vältes på E20 strax norr om Lyrestad. Varpå lastbilen tappade både väggar och tak. Lasten, bestående av kartonger och bohag, spriddes utmed E20. Föraren ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Olyckan inträffade i södergående riktning och ett tag var det totalstopp i trafiken. Vid 13.45-tiden var det fortfarande begränsad framkomlighet på platsen.