23 jun 2016 06:00

23 jun 2016 06:00

Dans på många platser i helgen

MARIESTAD: Elvy leder dansen på Strandvallen

Den som är sugen på en svängom runt midsommarstången på fredag behöver inte leta länge.

För vilken gång i ordningen Elvy Bengtsson, 74, leder dansen på Strandvallen på Torsö har hon tappat räkningen på för länge sedan.

– Oj du, det har blivit några år. Men så länge jag orkar att springa runt fortsätter jag; midsommarfirandet är en härlig tradition, säger Elvy Bengtsson.

Efter att gamle vapendragaren Lennart Hovbjer dragit sig tillbaka med ålderns rätt ackompanjeras Elvy numera av Dag Gustavsson. Till Strandvallen blir det som traditionen bjuder lövade skjutsar från flera olika platser på ön. Förutom ringdans utlovas kringaktiviteter såsom chokladhjul, pilkastning och lotterier.

Lekar, dans och musik

I Karleby firas midsommar med lekar, sång och dans under ledning av Kristin Svensson. För barnen blir det turer i höskrinda, fiskdamm och leksakshjul. Vidare blir det uppträdande av Rörsås spelmanslag och Mariestads folkdansgille.

På Kopparbolet i Lugnås kläs stången gemensamt, varpå Kristin, Gustav och Lennart Svensson spelar, sjunger och leder ringleken. Även på sommarhemmet Bäcken kläs och dansas det runt midsommarstången, följt av underhållning av Missionskyrkans brassensemble och Mariestads folkdansgille. Kvällen avrundas med musik av Hanna Frick med vänner.

I Sjötorp blir det firande vid Stenbordet. Lekar, dragkamp, fiskdamm, chokladhjul och båtturer är en del i det digra midsommarprogrammet. På Askeviks camping utlovas dans och lekar, för stora som små, runt stången ihop med fru Troll.

I Norrkvarn gäller det att spara lite energi efter stångresning, dans och lekar. Firandet avrundas nämligen med Byakampen där lagen kämpar om att ta hem det åtråvärda vandringspriset.

Till sist den stora frågan; Vädret? När detta skrivs (onsdag eftermiddag) visar prognosen regn och risk för en och annan åskknall.

För vilken gång i ordningen Elvy Bengtsson, 74, leder dansen på Strandvallen på Torsö har hon tappat räkningen på för länge sedan.

– Oj du, det har blivit några år. Men så länge jag orkar att springa runt fortsätter jag; midsommarfirandet är en härlig tradition, säger Elvy Bengtsson.

Efter att gamle vapendragaren Lennart Hovbjer dragit sig tillbaka med ålderns rätt ackompanjeras Elvy numera av Dag Gustavsson. Till Strandvallen blir det som traditionen bjuder lövade skjutsar från flera olika platser på ön. Förutom ringdans utlovas kringaktiviteter såsom chokladhjul, pilkastning och lotterier.

Lekar, dans och musik

I Karleby firas midsommar med lekar, sång och dans under ledning av Kristin Svensson. För barnen blir det turer i höskrinda, fiskdamm och leksakshjul. Vidare blir det uppträdande av Rörsås spelmanslag och Mariestads folkdansgille.

På Kopparbolet i Lugnås kläs stången gemensamt, varpå Kristin, Gustav och Lennart Svensson spelar, sjunger och leder ringleken. Även på sommarhemmet Bäcken kläs och dansas det runt midsommarstången, följt av underhållning av Missionskyrkans brassensemble och Mariestads folkdansgille. Kvällen avrundas med musik av Hanna Frick med vänner.

I Sjötorp blir det firande vid Stenbordet. Lekar, dragkamp, fiskdamm, chokladhjul och båtturer är en del i det digra midsommarprogrammet. På Askeviks camping utlovas dans och lekar, för stora som små, runt stången ihop med fru Troll.

I Norrkvarn gäller det att spara lite energi efter stångresning, dans och lekar. Firandet avrundas nämligen med Byakampen där lagen kämpar om att ta hem det åtråvärda vandringspriset.

Till sist den stora frågan; Vädret? När detta skrivs (onsdag eftermiddag) visar prognosen regn och risk för en och annan åskknall.