22 jun 2016 14:14

22 jun 2016 14:14

Överenskommelse om sjukhuset

MARIESTAD

Östra hälso- och sjukvårdsnämnden och styrelsen för Skaraborgs sjukhus har nu tecknat en överenskommelse om de mellanvårdsplatser som ska skapas när medicinavdelningen vid Mariestads sjukhus stängs i augusti.

Som MT tidigare har rapporterat gäller det 16 vårdplatser för personer med större behov än den kommunala vården kan erbjuda. Verksamheten är sjuksköterskeledd, men med tillgång till hemsjukvårdsläkare. Vårdformen ska gälla fram till årsskiftet, då Mariestads sjukhus i stället ska omvandlas till ett närsjukvårdscentrum.

Skaraborgs sjukhus får ett anslag på fem miljoner kronor för mellanvårdsplatserna och för att förbereda närsjukvårdscentret.

Som MT tidigare har rapporterat gäller det 16 vårdplatser för personer med större behov än den kommunala vården kan erbjuda. Verksamheten är sjuksköterskeledd, men med tillgång till hemsjukvårdsläkare. Vårdformen ska gälla fram till årsskiftet, då Mariestads sjukhus i stället ska omvandlas till ett närsjukvårdscentrum.

Skaraborgs sjukhus får ett anslag på fem miljoner kronor för mellanvårdsplatserna och för att förbereda närsjukvårdscentret.