21 jun 2016 16:16

21 jun 2016 16:16

Spelar in "Den bästa sommaren"

MARIESTAD

Skådespelaren och regissören Klas Wiljergård från Stockholm planerar att göra en film som heter ”Den bästa sommaren”. Året är 1989 och ett kompisgäng från Mariestad tar studenten med en händelserik sista sommar tillsammans framför sig.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beviljat en ansökan om ekonomiskt stöd om 10 000 kronor för en filmpitch. Den korta filmsekvensen på ett par, tre minuter kommer sedan att användas i hopp om att ett filmbolag ska nappa på idén i syfte att producera filmen.

Kulturchef Maria Henriksson framhåller att projektet är positivt för stan utifrån ett antal perspektiv. Bland annat lyfter Henriksson fram den nyttiga erfarenheten av att göra film för såväl ung som vuxen, marknadsföringsmöjligheter och gemensam stolthet för Mariestad.

Klas Wiljergård är i dag engagerad i Mariestad som regissör i föreningen Mamut.

Den 25-26 juli planerar Wiljegård och hans filmteam att besöka Mariestad för att få ihop material till pitchen. Miljöer som nämns är Gamla stan, torget och Snapen. Ett stort antal Mariestadsungdomar kommer att vara delaktiga i inspelningen.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har beviljat en ansökan om ekonomiskt stöd om 10 000 kronor för en filmpitch. Den korta filmsekvensen på ett par, tre minuter kommer sedan att användas i hopp om att ett filmbolag ska nappa på idén i syfte att producera filmen.

Kulturchef Maria Henriksson framhåller att projektet är positivt för stan utifrån ett antal perspektiv. Bland annat lyfter Henriksson fram den nyttiga erfarenheten av att göra film för såväl ung som vuxen, marknadsföringsmöjligheter och gemensam stolthet för Mariestad.

Klas Wiljergård är i dag engagerad i Mariestad som regissör i föreningen Mamut.

Den 25-26 juli planerar Wiljegård och hans filmteam att besöka Mariestad för att få ihop material till pitchen. Miljöer som nämns är Gamla stan, torget och Snapen. Ett stort antal Mariestadsungdomar kommer att vara delaktiga i inspelningen.