21 jun 2016 17:08

21 jun 2016 17:08

Hotade att krossa fruns mun

TING

Skaraborgs tingsrätt har dömt en man för olaga hot.

Mannen, som är hemmahörande vid ett asylboende i Mariestads kommun, hotade att krossa sin frus mun då hon upplevdes vara uppkäftig.

Under rättegången menade mannen att det i hemlandet är vanligt att säga ”stäng munnen” eller ”håll käften”. Vid förhandlingarna gav frun intryck av att vilja släta över händelsen och hon uppgav att mannen aldrig hotat henne.

Likväl kontaktade hon polisen i samband med hotet i december 2015. I polisförhör medgav kvinnan att hon kände rädsla för sin man och att han faktiskt hotat henne. Uppgifterna har dessutom bekräftats av ett vittne.

Rätten anser att straffet för det olaga hotet kan stanna vid 50 dagsböter.

Mannen, som är hemmahörande vid ett asylboende i Mariestads kommun, hotade att krossa sin frus mun då hon upplevdes vara uppkäftig.

Under rättegången menade mannen att det i hemlandet är vanligt att säga ”stäng munnen” eller ”håll käften”. Vid förhandlingarna gav frun intryck av att vilja släta över händelsen och hon uppgav att mannen aldrig hotat henne.

Likväl kontaktade hon polisen i samband med hotet i december 2015. I polisförhör medgav kvinnan att hon kände rädsla för sin man och att han faktiskt hotat henne. Uppgifterna har dessutom bekräftats av ett vittne.

Rätten anser att straffet för det olaga hotet kan stanna vid 50 dagsböter.