17 jun 2016 10:47

17 jun 2016 10:47

Kombinerad kulturturism

TURISM

Under fyra år kommer Turistrådet Västsverige och Västarvet försöka stärka turistmål som kombinerar kulturupplevelser med vandring och cykling.

Bland lederna som prioriteras finns vandringslederna kring Göta kanal samt delar av pilgrimslederna i Västra Götaland. Turister ska kunna köpa paket där fysiska aktiviteter kombineras med bekvämt boende och lokala måltider.

Tillväxtverket har beviljat totalt tre miljoner kronor till projektet som pågår under 2016-2019.

Bland lederna som prioriteras finns vandringslederna kring Göta kanal samt delar av pilgrimslederna i Västra Götaland. Turister ska kunna köpa paket där fysiska aktiviteter kombineras med bekvämt boende och lokala måltider.

Tillväxtverket har beviljat totalt tre miljoner kronor till projektet som pågår under 2016-2019.