10 jun 2016 17:51

11 jun 2016 14:22

Läraren frisläppt i väntan på dom

SKARABORG

Skaraborgs tingsrätt beslutade i eftermiddag att försätta den lärare från norra Skaraborg som åtalats för grov våldtäkt mot barn på fri fot, i väntan på dom.
– Det är positivt, självklart, säger advokat Christina Andrén, som yrkade på ett frikännande.

Rättegången mot den lärare och den egenföretagare från norra Skaraborg som åtalats för en rad grova sexbrott mot barn avslutades på fredagseftermiddagen efter en veckas förhandlingar. Domen kommer den 23 juni, men tingsrättens beslut i häktningsfrågan antyder att domsluten mot de två åtalade kan komma att skilja sig kraftigt åt.

Egenföretagaren, som åtalats för den större delen av brotten i målet, får sitta kvar i häktet i Mariestad tills domen faller. Läraren däremot försattes på fri fot direkt efter förhandlingen på fredagen.

– Han tycker att det var skönt, att det kändes bra. Det har varit tufft för honom i häktet så det är en lättnad naturligtvis, säger mannens advokat Christina Andrén till MT.

I sin slutplädering yrkade hon att hennes klient skulle frikännas helt från alla anklagelser. Han anser sig inte skyldig till något brott. Att han nu har försatts på fri fot tolkar hon mycket positivt.

– Jag vill inte spekulera om vad domen blir, men det är en positiv riktning att han har försatts på fri fot, särskilt med tanke på vad åklagaren yrkade på, säger Christina Andrén.

Åklagaren Ylva Lundström-Kron yrkade på att läraren skulle dömas till drygt fem års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. När det gäller egenföretagaren, som tidigare dömts för liknande brott, yrkade hon på fängelse i 6,5 år.

Rättegången mot den lärare och den egenföretagare från norra Skaraborg som åtalats för en rad grova sexbrott mot barn avslutades på fredagseftermiddagen efter en veckas förhandlingar. Domen kommer den 23 juni, men tingsrättens beslut i häktningsfrågan antyder att domsluten mot de två åtalade kan komma att skilja sig kraftigt åt.

Egenföretagaren, som åtalats för den större delen av brotten i målet, får sitta kvar i häktet i Mariestad tills domen faller. Läraren däremot försattes på fri fot direkt efter förhandlingen på fredagen.

– Han tycker att det var skönt, att det kändes bra. Det har varit tufft för honom i häktet så det är en lättnad naturligtvis, säger mannens advokat Christina Andrén till MT.

I sin slutplädering yrkade hon att hennes klient skulle frikännas helt från alla anklagelser. Han anser sig inte skyldig till något brott. Att han nu har försatts på fri fot tolkar hon mycket positivt.

– Jag vill inte spekulera om vad domen blir, men det är en positiv riktning att han har försatts på fri fot, särskilt med tanke på vad åklagaren yrkade på, säger Christina Andrén.

Åklagaren Ylva Lundström-Kron yrkade på att läraren skulle dömas till drygt fem års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. När det gäller egenföretagaren, som tidigare dömts för liknande brott, yrkade hon på fängelse i 6,5 år.