09 jun 2016 21:29

09 jun 2016 21:29

Mot sommarlov på löpande band

MARIESTAD: Skolavslutning x 4 = Späckat schema

Ett gäng ut, nästa in. Så rullade det på när barnen på Högelid och Grangärdet gick på sommarlov på torsdagskvällen.

I samma stund som klockorna ringde in för Grangärdets avslutning i Domkyrkan, ja då studsade minstingarna på Högelidsskolan ut från Jubileumstatern. Ut mot det långa, härliga sommarlovet. Förstklassarna Villemo Stenlund och Oscar Blom såg fram emot lata dagar med sol, bad och bus. Ludvig Norberg kände lite vemod över att lämna trean.

– Det tråkiga är att jag inte träffar Carina (Lindh) i fyran. Hon är typ världens bästa fröken, sa Ludvig.

Efter en snabb vädring tågade Högelids fyror, femmor och sexor in i Jubileumsteatern. Musikläraren Peter Karlsson ackompanjerade kören, bland annat i ett medley med låtar signerade Veronica Maggio, Håkan Hellström, Panethoz och en rad andra svenska artister. Bra sväng blev det också när rektorerna Ewa Öberg och Zophia Zander-Norell skippade talet och sjöng en trudelutt, till musik av Samir & Viktor.

Även den avslutande sittningen, för Högelids högstadieelever, bjöd på en liten överraskning. Alexander Westman snurrade i gång en dans på scenen som fick hela lärarkåren att ”go bananas”. Avslutningen inramades i övrigt av mycket sång och musik, med gitarrvirtouserna Adam Hante och Olof Söderberg i spetsen.

Pyret Larsson och Alva Hallén bjöd på varsitt solonummer. De två unga tjejerna fick lite senare kliva upp på scenen på nytt för att emot stipendium till ”Hanna Dehléns minne”.

I samma stund som klockorna ringde in för Grangärdets avslutning i Domkyrkan, ja då studsade minstingarna på Högelidsskolan ut från Jubileumstatern. Ut mot det långa, härliga sommarlovet. Förstklassarna Villemo Stenlund och Oscar Blom såg fram emot lata dagar med sol, bad och bus. Ludvig Norberg kände lite vemod över att lämna trean.

– Det tråkiga är att jag inte träffar Carina (Lindh) i fyran. Hon är typ världens bästa fröken, sa Ludvig.

Efter en snabb vädring tågade Högelids fyror, femmor och sexor in i Jubileumsteatern. Musikläraren Peter Karlsson ackompanjerade kören, bland annat i ett medley med låtar signerade Veronica Maggio, Håkan Hellström, Panethoz och en rad andra svenska artister. Bra sväng blev det också när rektorerna Ewa Öberg och Zophia Zander-Norell skippade talet och sjöng en trudelutt, till musik av Samir & Viktor.

Även den avslutande sittningen, för Högelids högstadieelever, bjöd på en liten överraskning. Alexander Westman snurrade i gång en dans på scenen som fick hela lärarkåren att ”go bananas”. Avslutningen inramades i övrigt av mycket sång och musik, med gitarrvirtouserna Adam Hante och Olof Söderberg i spetsen.

Pyret Larsson och Alva Hallén bjöd på varsitt solonummer. De två unga tjejerna fick lite senare kliva upp på scenen på nytt för att emot stipendium till ”Hanna Dehléns minne”.