08 jun 2016 14:23

08 jun 2016 14:24

Mariestad tio i-topp som sommarstad

MARIESTAD

Mariestad seglar uppåt som sommarstad och intar niondeplatsen bland Sveriges alla städer.

– För bara några år sedan låg Mariestad på 64:e plats, det är få städer som har gjort en så snabb klättring, säger Lina Eklund, redaktör på jämförelsesajten reseguiden.se som för nionde året låtit nätbesökarna rösta fram den trendigaste sommarstaden.

Mariestad förbättrar sig fem placeringar jämfört med ifjol; från 14:e till niondeplats.

Topp tre i ”Årets sommarstad 2016” är exakt den samma som förra året; Kalmar, Halmstad och Västervik. Hjo klättrar också in på tio i topp-listan med en sjundeplats. Trenden är att mindre städer tagit över mer och mer, i år hamnar för första gången ingen av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö i toppen.

Det här är Sveriges bästa sommarstäder 2016: 1) Kalmar, 2) Halmstad, 3) Västervik, 4) Karlskrona, 5) Varberg, 6) Härnösand, 7) Hjo, 8) Falkenberg, 9) Mariestad, 10) Helsingborg.

– För bara några år sedan låg Mariestad på 64:e plats, det är få städer som har gjort en så snabb klättring, säger Lina Eklund, redaktör på jämförelsesajten reseguiden.se som för nionde året låtit nätbesökarna rösta fram den trendigaste sommarstaden.

Mariestad förbättrar sig fem placeringar jämfört med ifjol; från 14:e till niondeplats.

Topp tre i ”Årets sommarstad 2016” är exakt den samma som förra året; Kalmar, Halmstad och Västervik. Hjo klättrar också in på tio i topp-listan med en sjundeplats. Trenden är att mindre städer tagit över mer och mer, i år hamnar för första gången ingen av storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö i toppen.

Det här är Sveriges bästa sommarstäder 2016: 1) Kalmar, 2) Halmstad, 3) Västervik, 4) Karlskrona, 5) Varberg, 6) Härnösand, 7) Hjo, 8) Falkenberg, 9) Mariestad, 10) Helsingborg.