06 jun 2016 16:18

07 jun 2016 10:02

Guld-Bernt i cykelkrasch

CYKEL

OS-mästaren Bernt Johansson, 63, från Tidavad skadade sig illa i samband med en cykelolycka i lördags.

Hur mår du idag?

– Mörbultad. Nyckelbenet är av och jag kan knappt gå på grund av en muskelbristning i höften.

Vad var det som hände?

– Jag skulle ta en runda på tolv mil i det fina vädret. Strax innan korsningen vid konditoriet i Tidan, small det till i styret och jag tappade kontrollen på cykeln. Jag smällde i backen rejält med vänstersidan och kände direkt att det inte stod rätt till med axeln.

– Över vägen låg ett stort kablage draget, till en tegelbyggnad som håller på att rivas. Jag hann inte observera de svarta kablarna mot den svarta asfalten förrän det var för sent. För en bil eller motorcykel är det inga problem, men kommer man som jag på en racercykel i 30 kilometer i timman så kan det gå riktigt illa.

Trots skadorna lyckades du ta dig hem för egen maskin?

– Ja visst, jag trampade hem så sakteliga och sedan skjutsade dottern in mig till sjukhuset där jag plåstrades om och röntgades. Själva behandlingen gick på några minuter, men det tog ändå nästan nio timmar innan jag var hemma igen. Personalen var jättebra, men det är ju något fel på systemet när det tar så lång tid.

Du skriver på Facebook att du ska ta kontakt med byggbolaget och eventuellt kräva ersättning för sveda och värk.

– Jag kommer kontakta bolaget och höra hur de tänkt när de lagt ut kabeln över vägen. Jag har även skickat ett mejl till Torbjörn Forsell på NTF. Det är ju en trafiksäkerhetsfråga; vägen genom Tidan är populär bland många cykelmotionärer.

Och nu blir det mer tid för fotbolls-EM än cykel för guld-Bernt, eller?

– Ja, jag får ta det lugnt ett tag och följa Zlatan & co. Nyckelbensbrott läker ganska snabbt, men till Vätternrundan nästkommande helg får jag nog kasta in handduken tyvärr.

Hur mår du idag?

– Mörbultad. Nyckelbenet är av och jag kan knappt gå på grund av en muskelbristning i höften.

Vad var det som hände?

– Jag skulle ta en runda på tolv mil i det fina vädret. Strax innan korsningen vid konditoriet i Tidan, small det till i styret och jag tappade kontrollen på cykeln. Jag smällde i backen rejält med vänstersidan och kände direkt att det inte stod rätt till med axeln.

– Över vägen låg ett stort kablage draget, till en tegelbyggnad som håller på att rivas. Jag hann inte observera de svarta kablarna mot den svarta asfalten förrän det var för sent. För en bil eller motorcykel är det inga problem, men kommer man som jag på en racercykel i 30 kilometer i timman så kan det gå riktigt illa.

Trots skadorna lyckades du ta dig hem för egen maskin?

– Ja visst, jag trampade hem så sakteliga och sedan skjutsade dottern in mig till sjukhuset där jag plåstrades om och röntgades. Själva behandlingen gick på några minuter, men det tog ändå nästan nio timmar innan jag var hemma igen. Personalen var jättebra, men det är ju något fel på systemet när det tar så lång tid.

Du skriver på Facebook att du ska ta kontakt med byggbolaget och eventuellt kräva ersättning för sveda och värk.

– Jag kommer kontakta bolaget och höra hur de tänkt när de lagt ut kabeln över vägen. Jag har även skickat ett mejl till Torbjörn Forsell på NTF. Det är ju en trafiksäkerhetsfråga; vägen genom Tidan är populär bland många cykelmotionärer.

Och nu blir det mer tid för fotbolls-EM än cykel för guld-Bernt, eller?

– Ja, jag får ta det lugnt ett tag och följa Zlatan & co. Nyckelbensbrott läker ganska snabbt, men till Vätternrundan nästkommande helg får jag nog kasta in handduken tyvärr.