05 jun 2016 19:35

06 jun 2016 15:44

Skogsbrand i torr terräng

MARIESTAD

Ett skogsområde vid Karlsfält, strax norr om fiskeområdet Sibirien vid Grevby, brann på söndagskvällen.

Två styrkor från räddningstjänsten – Mariestad och Töreboda – var på plats med totalt elva man för att bekämpa elden. De fick också hjälp av brandflyget, som kunnat spana på brandhärden från ovan. Vid 21-tiden var branden under kontroll.

Brandorsaken är okänd, men det är torrt i marken, konstaterade inre befäl vid räddningstjänsten.

Två styrkor från räddningstjänsten – Mariestad och Töreboda – var på plats med totalt elva man för att bekämpa elden. De fick också hjälp av brandflyget, som kunnat spana på brandhärden från ovan. Vid 21-tiden var branden under kontroll.

Brandorsaken är okänd, men det är torrt i marken, konstaterade inre befäl vid räddningstjänsten.