05 jun 2016 21:37

05 jun 2016 21:37

Petter tog hem hela rasket

MARIESTAD: Musikhögskolornas melodifestival avgjord

På söndagskvällen avgjordes musikhögskolornas egen melodifestival Smask på Konserthuset i Göteborg.
Bakom ett bidrag stod Mariestadsmusikern Petter Ferneman. Och han vann!

Petter Ferneman, som studerar vid Musikhögskolan i Malmö, hade komponerat musiken till sången ”Nybakat bröd”. Klasskamraten Malin Hilding stod för texten. Låten var ett av två bidrag från Malmö som deltog i tävlingen i Göteborg. Totalt deltog tolv låtar – två från varje musikhögskola (Göteborg, Stockholm, Örebro, Piteå, Ingesund och Malmö).

Smask – som tävlingen heter – är en förstås prestigefylld kamp mellan skolorna. Låtarna ska uppfylla vissa krav, nämligen att texterna ska vara skriva med ”glimten i ögat” och att de ska ha vissa schlagerinslag, såsom tonartshöjning och en refräng som sätter sig.

Detta ansåg såväl jurygrupper som åhörare (tävlingen sändes på webben) att Petters och Malins låt gjorde. ”Nybakat bröd” fick ett flertal tolvpoängare – och tog slutligen hem hela rasket.

Sången framfördes av två tjejer. Fyra killar, bland annat Petter, stod för dansen.

Vinsten består av äran och en stor pokal.

Petter Ferneman, som studerar vid Musikhögskolan i Malmö, hade komponerat musiken till sången ”Nybakat bröd”. Klasskamraten Malin Hilding stod för texten. Låten var ett av två bidrag från Malmö som deltog i tävlingen i Göteborg. Totalt deltog tolv låtar – två från varje musikhögskola (Göteborg, Stockholm, Örebro, Piteå, Ingesund och Malmö).

Smask – som tävlingen heter – är en förstås prestigefylld kamp mellan skolorna. Låtarna ska uppfylla vissa krav, nämligen att texterna ska vara skriva med ”glimten i ögat” och att de ska ha vissa schlagerinslag, såsom tonartshöjning och en refräng som sätter sig.

Detta ansåg såväl jurygrupper som åhörare (tävlingen sändes på webben) att Petters och Malins låt gjorde. ”Nybakat bröd” fick ett flertal tolvpoängare – och tog slutligen hem hela rasket.

Sången framfördes av två tjejer. Fyra killar, bland annat Petter, stod för dansen.

Vinsten består av äran och en stor pokal.