31 maj 2016 20:45

31 maj 2016 20:45

Heta trender på lokal catwalk

MARIESTAD: Mariestadsbutiker lockade med mannekänguppvisning

Det kallades visserligen vårkväll, men nog var det sommar i Mariestad på tisdagskvällen.

Man behövde inte ha mycket kläder på kroppen för att vistas ute på tisdagskvällen. Men plagg av allehanda slag stod ändå i centrum för uppmärksamheten, när köpmannaföreningen Mitt Mariestad bjöd in till ”Vårkväll på stan”.

Poppis podium

Modevisningar har blivit ett återkommande inslag både höst och vår – och de lockar alltid mycket folk till Gågatan där catwalken placerats. Johan Gotthardsson, som var konferencier den här kvällen, hade valt musik som andades 1980-tal.

Betydligt modernare var de kläder som visades. Sju lokala butiker (Epsom, X-act, Vero Moda, Kelba, Cecil, Jack&Jones och Spirit of St Louis) gav exempel på de senaste trenderna från olika leverantörer. Män, kvinnor och ungdomar fanns representerade bland mannekängerna – många välbekanta för Mariestadsborna, fast i helt andra sammanhang.

Centrum blev en mötesplats för människor i alla åldrar. Och av trängseln i butikerna att döma fanns det ett och annat som lockade folk att lämna de ljumma sommarvindarna för en stund.

Man behövde inte ha mycket kläder på kroppen för att vistas ute på tisdagskvällen. Men plagg av allehanda slag stod ändå i centrum för uppmärksamheten, när köpmannaföreningen Mitt Mariestad bjöd in till ”Vårkväll på stan”.

Poppis podium

Modevisningar har blivit ett återkommande inslag både höst och vår – och de lockar alltid mycket folk till Gågatan där catwalken placerats. Johan Gotthardsson, som var konferencier den här kvällen, hade valt musik som andades 1980-tal.

Betydligt modernare var de kläder som visades. Sju lokala butiker (Epsom, X-act, Vero Moda, Kelba, Cecil, Jack&Jones och Spirit of St Louis) gav exempel på de senaste trenderna från olika leverantörer. Män, kvinnor och ungdomar fanns representerade bland mannekängerna – många välbekanta för Mariestadsborna, fast i helt andra sammanhang.

Centrum blev en mötesplats för människor i alla åldrar. Och av trängseln i butikerna att döma fanns det ett och annat som lockade folk att lämna de ljumma sommarvindarna för en stund.