30 maj 2016 15:15

30 maj 2016 15:15

Klen lindring vid nageltrång

IVO

En patient med nageltrång och behandlades vid sin vårdcentral i Skövde. Besvären fortsatte och efter tre månaders väntan fick patienten en tid för ett ingrepp på kärlmottagningen vid Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Vid ingreppet fick patienten lugnande medel, men inte smärtstillande. Fallet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som ger vårdcentralen och Skas kritik för bristande utredning (tiden till kärlkirurgen fördröjdes) respektive otillräcklig smärtlindring.

Vid ingreppet fick patienten lugnande medel, men inte smärtstillande. Fallet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, som ger vårdcentralen och Skas kritik för bristande utredning (tiden till kärlkirurgen fördröjdes) respektive otillräcklig smärtlindring.