28 maj 2016 12:36

28 maj 2016 12:36

Ljudiadagen – ett dånande evenemang

MARIESTAD: Hundratals bilentusiaster samlades

Varor till brakpriser, hockeyprofiler som utmanades och en framstående bilbyggare på plats.
Mitt i allt avgjordes dessutom en SM-deltävling i billjud.

Ljudiadagen innehöll det mesta och lördagens evenemang lockade bilentusiaster från stora delar av Sverige. En del kom för att ställa upp i billjudstävlingen och många kom till start med imponerande bashögtalare. Reglerna var enkla; den som i respektive klass uppnådde högst ljudtryck vann.

– Det finns vissa som har lagt runt 250 000 kronor på sina ljudsystem. Totalt är det 20 deltävlingar på året och för oss är det självklart att närvara på Ljudiadagen, säger Rikard Karlsson, ordförande i Svenska bilstereoförbundet.

På plats fanns även Lukas Koos från Eksjö. Med sig hade han sin specialbyggda Hyundai Genesis som han pimpat i James Bond-stil. Det tog Lukas 620 timmar att bygga bilen och den innehåller alla bekvämligheter som önskas.

Hundratals besökare

Ljudia lockade samtidigt med kraftigt rabatterade priser på sina varor och i vimlet syntes Mariestad Bois-spelarna Johan Dahlbom, Filip Thörnqvist, Linus Engqvist och Filip Engqvist. De blev under dagen utmanade i speedshooting.

Johan Gotthardsson på Ljudia uppskattade besöksantalet till mellan 400 och 500.

– Det är lite av en folkfest och det gynnar förstås hela Mariestad när det kommer långväga gäster. Under dagen samarbetar vi med flera företag och allt fokus ligger på att ge entusiasterna en trevlig dag, säger han.

Ljudiadagen innehöll det mesta och lördagens evenemang lockade bilentusiaster från stora delar av Sverige. En del kom för att ställa upp i billjudstävlingen och många kom till start med imponerande bashögtalare. Reglerna var enkla; den som i respektive klass uppnådde högst ljudtryck vann.

– Det finns vissa som har lagt runt 250 000 kronor på sina ljudsystem. Totalt är det 20 deltävlingar på året och för oss är det självklart att närvara på Ljudiadagen, säger Rikard Karlsson, ordförande i Svenska bilstereoförbundet.

På plats fanns även Lukas Koos från Eksjö. Med sig hade han sin specialbyggda Hyundai Genesis som han pimpat i James Bond-stil. Det tog Lukas 620 timmar att bygga bilen och den innehåller alla bekvämligheter som önskas.

Hundratals besökare

Ljudia lockade samtidigt med kraftigt rabatterade priser på sina varor och i vimlet syntes Mariestad Bois-spelarna Johan Dahlbom, Filip Thörnqvist, Linus Engqvist och Filip Engqvist. De blev under dagen utmanade i speedshooting.

Johan Gotthardsson på Ljudia uppskattade besöksantalet till mellan 400 och 500.

– Det är lite av en folkfest och det gynnar förstås hela Mariestad när det kommer långväga gäster. Under dagen samarbetar vi med flera företag och allt fokus ligger på att ge entusiasterna en trevlig dag, säger han.