25 maj 2016 10:12

25 maj 2016 10:12

Ingen kändis på nationaldagsfirandet

MARIESTAD

Schemat för nationaldagsfirandet på Marieholm den 6 juni är spikat.

Det blir ingen kändis på den mobila scenen som hyrts in för 20 000 kronor och bekostas av kommunstyrelsen. Elisa Lindström var tillfrågad, men Let´s Dance-vinnaren är dessvärre upptagen på annat håll. Landshövding Lars Bäckström kommer i alla fall och nationaldagstalar.

Mellan klockan 10 och 16 bjuds på en rad olika aktiviteter vid residenset. Det blir utställningar i museet och i Stallet, marknad, hönsuppvisning, långbågsskytte, ponnyridning, karusell, tal, prisutdelningar och sång. Mariestads blåsorkester finns givetvis på plats, liksom Kammarkören, Fiducia dansgrupp och riksspelman Lars Olof Ejstes.

Som om inte det vore nog; i anslutning till firandet kommer en ceremoni för kommunens nya medborgare att hållas inne på residenset.

Det blir ingen kändis på den mobila scenen som hyrts in för 20 000 kronor och bekostas av kommunstyrelsen. Elisa Lindström var tillfrågad, men Let´s Dance-vinnaren är dessvärre upptagen på annat håll. Landshövding Lars Bäckström kommer i alla fall och nationaldagstalar.

Mellan klockan 10 och 16 bjuds på en rad olika aktiviteter vid residenset. Det blir utställningar i museet och i Stallet, marknad, hönsuppvisning, långbågsskytte, ponnyridning, karusell, tal, prisutdelningar och sång. Mariestads blåsorkester finns givetvis på plats, liksom Kammarkören, Fiducia dansgrupp och riksspelman Lars Olof Ejstes.

Som om inte det vore nog; i anslutning till firandet kommer en ceremoni för kommunens nya medborgare att hållas inne på residenset.