25 maj 2016 13:38

25 maj 2016 13:38

Fler ställplatser för husbilar

MARIESTAD

Mariestad utsågs nyligen till årets husbilskommun i Sverige.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett sektor samhällsbyggnad i uppdrag att anordna tillfälliga ställsplatser i yttre hamnen, vid parkeringen i Folkets park Karlsholme samt på Vänerenergis parkering i närheten av cirkusplatsen.

De tillfälliga parkeringarna ska i första hand användas när ordnarie platser i hamnen är fullbelagda. Ambitionen är att de ska finnas tillfälliga ställplatser redo att nyttjas i sommar. Precis som i hamnen och i kransorterna kommer även dessa ställplatser att vara avgiftsbelagda.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott gett sektor samhällsbyggnad i uppdrag att anordna tillfälliga ställsplatser i yttre hamnen, vid parkeringen i Folkets park Karlsholme samt på Vänerenergis parkering i närheten av cirkusplatsen.

De tillfälliga parkeringarna ska i första hand användas när ordnarie platser i hamnen är fullbelagda. Ambitionen är att de ska finnas tillfälliga ställplatser redo att nyttjas i sommar. Precis som i hamnen och i kransorterna kommer även dessa ställplatser att vara avgiftsbelagda.