15 maj 2016 19:56

15 maj 2016 20:06

Liten och stor showade loss på teatern

MARIESTAD: Dansstationens elfte avslutning blev en färgsprakande fest

Vissa saker går inte att hålla tillbaka. Frihet + energi + passion = dansglädje.
Ungefär det budskapet förmedlades på Dansstationens traditionsenliga säsongsavslutning.

Ett par timmar före kvällens första uppträdande på Mariestads teater hade premiärnerverna infunnit sig hos Dansstationens moder Linda Skärfstad Stål. De yngsta barnen blott sex år gamla, fyra föreställningar, totalt 300 elever och knökfullt med folk.

– Det är mycket som ska klaffa. Så här innan brukar det alltid kännas smått kaotiskt, det krävs en del tålamod och vilja, säger Linda Skärfstad Stål.

Den elfte säsongsavslutningen gick i de fyra klassiska elementens tecken: Jord, luft, vatten och eld. Temat kunde faktiskt också syftat till hiphopkulturens fyra huvuddelar, vilka är rap, dj, breakdance och graffiti.

Är mest populärt

Hiphop fick i vilket fall sin plats i rampljuset, precis som balett, jazz, modern jazz och breakdance.

– Intresset är stort för modern jazz och även streetstylegrupperna är populära med breakdance och hiphop. Det märker man också på genomslaget i tv, nu senast i Eurovision, säger Linda Skärfstad Stål och tillägger att dansens grunder bygger på balett och jazz.

Under årens lopp har Dansstationen samlat på sig en hel del rekvisita i form av olika scenkostymer. Och tur är väl det när allt från fjärilar, häxor, sjömän och bakterier ska upp på scen.

Allt får vara med

Till publikens applåder (i vanlig ordning fullsatt till sista platsen) showar liten och stor loss. Dramatisk allégro (snabbt, livligt tempo) blandas med lite mer okontrollerat spring i benen. Efter en graciös adagio (mer avkopplat) undrar någon vad som ska hända härnäst?

Och just det inkluderande formatet är tveklöst den största tjusningen med Dansstationens avslutningar. Dina ambitioner kanske sträcker sig ända till att dansa professionellt vid Justin Timberlakes sida, eller så älskar du helt enkelt att röra på kroppen till musikens toner. I detta sammanhang duger båda lika gott.

– Visst är det här en höjdpunkt för både oss lärare och många av eleverna. Det är viktigt att ha ett mål att jobba mot och det är kul att få stå på scen inför publik, säger Linda Skärfstad Stål.

Ett par timmar före kvällens första uppträdande på Mariestads teater hade premiärnerverna infunnit sig hos Dansstationens moder Linda Skärfstad Stål. De yngsta barnen blott sex år gamla, fyra föreställningar, totalt 300 elever och knökfullt med folk.

– Det är mycket som ska klaffa. Så här innan brukar det alltid kännas smått kaotiskt, det krävs en del tålamod och vilja, säger Linda Skärfstad Stål.

Den elfte säsongsavslutningen gick i de fyra klassiska elementens tecken: Jord, luft, vatten och eld. Temat kunde faktiskt också syftat till hiphopkulturens fyra huvuddelar, vilka är rap, dj, breakdance och graffiti.

Är mest populärt

Hiphop fick i vilket fall sin plats i rampljuset, precis som balett, jazz, modern jazz och breakdance.

– Intresset är stort för modern jazz och även streetstylegrupperna är populära med breakdance och hiphop. Det märker man också på genomslaget i tv, nu senast i Eurovision, säger Linda Skärfstad Stål och tillägger att dansens grunder bygger på balett och jazz.

Under årens lopp har Dansstationen samlat på sig en hel del rekvisita i form av olika scenkostymer. Och tur är väl det när allt från fjärilar, häxor, sjömän och bakterier ska upp på scen.

Allt får vara med

Till publikens applåder (i vanlig ordning fullsatt till sista platsen) showar liten och stor loss. Dramatisk allégro (snabbt, livligt tempo) blandas med lite mer okontrollerat spring i benen. Efter en graciös adagio (mer avkopplat) undrar någon vad som ska hända härnäst?

Och just det inkluderande formatet är tveklöst den största tjusningen med Dansstationens avslutningar. Dina ambitioner kanske sträcker sig ända till att dansa professionellt vid Justin Timberlakes sida, eller så älskar du helt enkelt att röra på kroppen till musikens toner. I detta sammanhang duger båda lika gott.

– Visst är det här en höjdpunkt för både oss lärare och många av eleverna. Det är viktigt att ha ett mål att jobba mot och det är kul att få stå på scen inför publik, säger Linda Skärfstad Stål.