30 apr 2016 16:52

30 apr 2016 16:52

Bra kommers på loppis

MARIESTAD: Samlar in pengar till Barncancerfonden

För tredje gången iklädde sig Agnes Karlsson, 12, rollen som loppisarrangör.
– Alla pengar skänks till Barncancerfonden, säger hon.

Kön ringlade lång utanför Kronoparksskolans gymnastisksal minuterna före Agnes Karlsson öppnade sin loppis på lördagsmorgonen. För att hinna serva alla kunder hade hon bokat upp både föräldrar och kompisar.

– Nu är vi runt 15 som jobbar med loppisen. Fast innan har det så klart också varit massor med jobb att samla in alla grejer. Att bestämma pris och sätta på prislappar på varje sak tog flera timmar, säger Agnes.

Viss vana har tolvåringen hunnit samla på sig. Lördagens loppis var den tredje i ordningen; där allt överskott oavkortat skänks till Barncancerfonden. En nära vän förlorade kampen mot sjukdomen för 1,5 år sedan och nu gör Agnes det hon kan för att bidra till forskningen eller aktiviteter för unga cancerpatienter på sjukhus.

– På de två tidigare loppisarna har vi samlat in 11 000 respektive 13 000 kronor. Jag hoppas att det blir ännu bättre resultat i år, säger Agnes.

Utbudet var brett; allt ifrån böcker, filmer och leksaker till kläder, husgeråd och blomkrukor som skänkts av privatpersoner och Glädjespridarna. Till lotteriet och kaféet sponsrade några lokala företag med varor. Även kommunen stöttade det behjärtansvärda initiativet genom att upplåta gympasalen utan kostnad.

Kön ringlade lång utanför Kronoparksskolans gymnastisksal minuterna före Agnes Karlsson öppnade sin loppis på lördagsmorgonen. För att hinna serva alla kunder hade hon bokat upp både föräldrar och kompisar.

– Nu är vi runt 15 som jobbar med loppisen. Fast innan har det så klart också varit massor med jobb att samla in alla grejer. Att bestämma pris och sätta på prislappar på varje sak tog flera timmar, säger Agnes.

Viss vana har tolvåringen hunnit samla på sig. Lördagens loppis var den tredje i ordningen; där allt överskott oavkortat skänks till Barncancerfonden. En nära vän förlorade kampen mot sjukdomen för 1,5 år sedan och nu gör Agnes det hon kan för att bidra till forskningen eller aktiviteter för unga cancerpatienter på sjukhus.

– På de två tidigare loppisarna har vi samlat in 11 000 respektive 13 000 kronor. Jag hoppas att det blir ännu bättre resultat i år, säger Agnes.

Utbudet var brett; allt ifrån böcker, filmer och leksaker till kläder, husgeråd och blomkrukor som skänkts av privatpersoner och Glädjespridarna. Till lotteriet och kaféet sponsrade några lokala företag med varor. Även kommunen stöttade det behjärtansvärda initiativet genom att upplåta gympasalen utan kostnad.