29 apr 2016 09:50

29 apr 2016 09:50

Regionen i topp på miljöbilslista

MILJÖ

Västra Götalandsregionen är delad etta bland regioner och landsting i miljöbilsdiagnosen för 2016, som genomförs av Miljöfordon Syd och Bisnode.

Diagnosen redovisar fem parametrar; energieffektivitet, klimateffektivitet, miljöbilsandel, fossilfria fordon samt krocksäkerhet. Västra Götaland, som förbättrat sitt resultat mest av alla sedan den senaste mätningen, toppar listan tillsammans med Uppsala och Skåne. Regionen har cirka 1 200 registrerade fordon.

Diagnosen redovisar fem parametrar; energieffektivitet, klimateffektivitet, miljöbilsandel, fossilfria fordon samt krocksäkerhet. Västra Götaland, som förbättrat sitt resultat mest av alla sedan den senaste mätningen, toppar listan tillsammans med Uppsala och Skåne. Regionen har cirka 1 200 registrerade fordon.