27 apr 2016 14:03

27 apr 2016 14:03

Sond sattes på fel ställe

IVO

En patient skulle kolla att en sond satt på rätt ställe i magen. På Skaraborgs sjukhus i Skövde sa en läkare, efter en röntgenundersökning, att sonden satt rätt.

Några dagar senare undersöktes mannen igen och då fick han besked om att sonden satt fel.

Sonden drogs ut och en ny sattes in på det rätta stället. Mannen har anmält ärendet till Inspektionen till vård och omsorg, Ivo, och betonar bland annat att han inte fått i sig så mycket mat och tappat flera kilo i vikt under några veckor.

Några dagar senare undersöktes mannen igen och då fick han besked om att sonden satt fel.

Sonden drogs ut och en ny sattes in på det rätta stället. Mannen har anmält ärendet till Inspektionen till vård och omsorg, Ivo, och betonar bland annat att han inte fått i sig så mycket mat och tappat flera kilo i vikt under några veckor.