26 apr 2016 13:51

26 apr 2016 13:51

Misshandlade sin styvmamma

TING

En 16-åring pojke från Tidan har dömts som skyldig till en misshandel av sin styvmamma som inträffade i januari. Han döms till 20 timmars ungdomstjänst.

16-åringen slog sin styvmamma med flera slag i ansiktet. Han menar själv att han handlat i nödvärn efter att hon kastat en parfymflaska – en lättare flaska av plast – mot honom som träffade i huvudet sedan den studsat mot en säng.

Tingsrätten menar att 16-åringen inte haft rätt till nödvärn i situationen.

 

16-åringen slog sin styvmamma med flera slag i ansiktet. Han menar själv att han handlat i nödvärn efter att hon kastat en parfymflaska – en lättare flaska av plast – mot honom som träffade i huvudet sedan den studsat mot en säng.

Tingsrätten menar att 16-åringen inte haft rätt till nödvärn i situationen.