21 apr 2016 14:14

21 apr 2016 18:06

Inbrottsjuv fick skyddstillsyn

TING: Var med om inbrottet vid Ica Perssons

En 25-årig Mariestadsbo döms till skyddstillsyn, trots att han var med om ett inbrott vid Ica Perssons i Timmersdala i mars förra året.

Mariestadsbon döms för stöld, häleri, rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Åklagaren yrkade ursprungligen att 25-åringen skulle dömas för brott mot penningtvättslagen efter han ska ha överlämnat 47 000 kronor till den huvudmisstänkte i narkotikaligan som nyligen sprängdes i Skövde.

Åklagaren har dock sedan huvudförhandlingen lagt ner åtalet eftersom brott inte kunde styrkas.

25-åringen har däremot erkänt sin delaktighet vid inbrottet den 30 mars i Timmersdala där det stals snus, cigaretter och frimärken till ett värde om cirka 78 000 kronor. Ytterligare två gärningsmän ska ha varit med vid inbrottet, men 25-åringen har inte namngett dem.

En jacka och ett par skor, som liknar kläder och skor burna av en av gärningsmännen på övervakningsfilmen, togs i beslag hos 25-åringen. På skorna har det funnits glaskross som kan komma från inbrottet i Timmersdala.

25-åringen har berättat att han var skyldig pengar och därför tvingades vara med på stölden.

Mariestadsbon döms för stöld, häleri, rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott.

Åklagaren yrkade ursprungligen att 25-åringen skulle dömas för brott mot penningtvättslagen efter han ska ha överlämnat 47 000 kronor till den huvudmisstänkte i narkotikaligan som nyligen sprängdes i Skövde.

Åklagaren har dock sedan huvudförhandlingen lagt ner åtalet eftersom brott inte kunde styrkas.

25-åringen har däremot erkänt sin delaktighet vid inbrottet den 30 mars i Timmersdala där det stals snus, cigaretter och frimärken till ett värde om cirka 78 000 kronor. Ytterligare två gärningsmän ska ha varit med vid inbrottet, men 25-åringen har inte namngett dem.

En jacka och ett par skor, som liknar kläder och skor burna av en av gärningsmännen på övervakningsfilmen, togs i beslag hos 25-åringen. På skorna har det funnits glaskross som kan komma från inbrottet i Timmersdala.

25-åringen har berättat att han var skyldig pengar och därför tvingades vara med på stölden.