20 apr 2016 17:41

20 apr 2016 21:12

Strömavbrott drabbade tusentals kunder

SKARABORG

(UPPDATERAD) Vid halv sex på onsdagskvällen blev allting svart i stora delar av Skaraborg, bland annat hela Mariestad.
Ellevios presstjänst uppger att orsaken var en transformator som löste ut i samband med planerat arbete.

Omkring 8 000 av Ellevios kunder drabbades av strömavbrott. En halvtimma senare var strömmen tillbaka – hos de flesta. Avbrottet drabbade nämligen också Vänerenergis 14 000 abonnenter och när strömmen kom tillbaka löste några linjer ut.

På vissa håll dröjde det ytterligare någon timma innan ljuset återvände.

 

Omkring 8 000 av Ellevios kunder drabbades av strömavbrott. En halvtimma senare var strömmen tillbaka – hos de flesta. Avbrottet drabbade nämligen också Vänerenergis 14 000 abonnenter och när strömmen kom tillbaka löste några linjer ut.

På vissa håll dröjde det ytterligare någon timma innan ljuset återvände.