18 apr 2016 12:08

18 apr 2016 12:10

Inleder upprop om sjukhuset

MARIESTAD

Socialdemokraterna startar ett upprop för att rädda kvar medicinavdelningen vid Mariestads sjukhus.

Majoriteten av styrelsen för Skaraborgs sjukhus vill flytta avdelningen till Skövde, vilket fått S att reagera. Avdelningen i Mariestad menar att en nedläggning skulle vara detsamma som att den anrika sjukhusverksamheten i staden försvinner.

– Vi står bakom regionfullmäktiges beslut att det ska finnas fyra sjukhus i Skaraborg, säger Ida Ekeroth och Susanne Larsson, tillträdande oppositionsråd Mariestad respektive vice ordförande östra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen har S en presskonferens i Mariestad, samtidigt startar en namninsamling för att behålla sjukhuset.

Majoriteten av styrelsen för Skaraborgs sjukhus vill flytta avdelningen till Skövde, vilket fått S att reagera. Avdelningen i Mariestad menar att en nedläggning skulle vara detsamma som att den anrika sjukhusverksamheten i staden försvinner.

– Vi står bakom regionfullmäktiges beslut att det ska finnas fyra sjukhus i Skaraborg, säger Ida Ekeroth och Susanne Larsson, tillträdande oppositionsråd Mariestad respektive vice ordförande östra hälso- och sjukvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Under tisdagen har S en presskonferens i Mariestad, samtidigt startar en namninsamling för att behålla sjukhuset.