17 apr 2016 19:51

17 apr 2016 20:27

Våren välkomnades med ljuva musiktoner

EK

Våren välkomnades i Eks kyrka under söndagskvällen. Gudstjänsten fick samtidigt fint besök i Erica Jönsson, Petter Ferneman och NU-kören.

Musikgudstjänsten ”I vårens tid” fick cirka 100 personer att bänka sig i Eks kyrka. Efter klockringningens slut stegade NU-kören från Ullervad fram mellan bänkraderna och tog ton. Erica Jönsson från Tidavad stod för skönsången medan Petter Ferneman från Mariestad som vanligt fingrade rätt på sitt dragspel.

Tillsammans såg de till att den musikfyllda gudstjänsten blev ett trevligt avslut på helgen.

Erica och Petter går i samma klass på musikhögskolan i Malmö och kamperar även ihop under sommarhalvåret.

Tiotal spelningar

I fjol höll de ett tiotal konserter i Skaraborg, mestadels i kyrkor. I år smygstartade duon i Eks kyrka, men det lär bli fler framträdanden även den här sommaren.

Låtar som ”Morning has broken”, ”Spelar för livet”, ”If IT's magic” och ”För kärlekens skull” spelades under kvällen. Det varvades med mer traditionsenliga psalmer och prästen Karin Sterzel läste dessutom en dikt och betraktelse.

Musikgudstjänsten ”I vårens tid” fick cirka 100 personer att bänka sig i Eks kyrka. Efter klockringningens slut stegade NU-kören från Ullervad fram mellan bänkraderna och tog ton. Erica Jönsson från Tidavad stod för skönsången medan Petter Ferneman från Mariestad som vanligt fingrade rätt på sitt dragspel.

Tillsammans såg de till att den musikfyllda gudstjänsten blev ett trevligt avslut på helgen.

Erica och Petter går i samma klass på musikhögskolan i Malmö och kamperar även ihop under sommarhalvåret.

Tiotal spelningar

I fjol höll de ett tiotal konserter i Skaraborg, mestadels i kyrkor. I år smygstartade duon i Eks kyrka, men det lär bli fler framträdanden även den här sommaren.

Låtar som ”Morning has broken”, ”Spelar för livet”, ”If IT's magic” och ”För kärlekens skull” spelades under kvällen. Det varvades med mer traditionsenliga psalmer och prästen Karin Sterzel läste dessutom en dikt och betraktelse.