14 apr 2016 15:41

14 apr 2016 15:41

Sanne och Jimmy hästägare för en dag

Trav

När starten går för sjätte loppet på Jägersros V75-tävlingar på lördag har paret Sanne Håkansson och Jimmy Riarbäck med all säkerhet lite högre puls.
De är nämligen vinnare i tävlingen ”Hästen är din” och just på lördag är Kolgjini-tränade Orakel Face deras häst.

– Vi var med i tävlingen genom att svara på en fråga och skriva en motivering på varför just vi skulle vinna. Sedan blev vi uppringda och intervjuade i lördags och i söndags fick vi veta att just vi vunnit.

På lördag springer er häst på Jägersro under V75-tävlingarna, har ni fått bekanta er med hästen på förhand?

– Ja i tisdags var jag och min sambo Jimmy på Lutfi Kolgjinis gård utanför Lund och där fick vi träffa Orakel Face som kommer köras av Adrian Kolgjini på lördag. Vi var där nästan hela dagen och fick bland annat sitta med i sulkyn när Adrian körde hästen.

Får ni någon utdelning om det blir placering på lördag?

– Ja, vi får tio procent av vinstsumman. Dessutom har vi vunnit en andel i en annan häst.

När kommer ni synas på tv?

– På fredag kommer programmet gå på V75-klubben och sedan kommer vi vara med live under travsändningarna på lördag.

Hur stort travintresse ha ni?

– Jag har haft ridhästar tidigare och skulle gärna tänka mig att ha det igen. Jimmy däremot är väldigt intresserad av trav så om han får bestämma så skulle vi nog köpa en travhäst. Han spelar och kan mycket, jag har precis börjat, men än så länge handlar det om att se travet från tv-soffan eller läktarhåll.

– Vi var med i tävlingen genom att svara på en fråga och skriva en motivering på varför just vi skulle vinna. Sedan blev vi uppringda och intervjuade i lördags och i söndags fick vi veta att just vi vunnit.

På lördag springer er häst på Jägersro under V75-tävlingarna, har ni fått bekanta er med hästen på förhand?

– Ja i tisdags var jag och min sambo Jimmy på Lutfi Kolgjinis gård utanför Lund och där fick vi träffa Orakel Face som kommer köras av Adrian Kolgjini på lördag. Vi var där nästan hela dagen och fick bland annat sitta med i sulkyn när Adrian körde hästen.

Får ni någon utdelning om det blir placering på lördag?

– Ja, vi får tio procent av vinstsumman. Dessutom har vi vunnit en andel i en annan häst.

När kommer ni synas på tv?

– På fredag kommer programmet gå på V75-klubben och sedan kommer vi vara med live under travsändningarna på lördag.

Hur stort travintresse ha ni?

– Jag har haft ridhästar tidigare och skulle gärna tänka mig att ha det igen. Jimmy däremot är väldigt intresserad av trav så om han får bestämma så skulle vi nog köpa en travhäst. Han spelar och kan mycket, jag har precis börjat, men än så länge handlar det om att se travet från tv-soffan eller läktarhåll.

  • Johanna Drath