14 apr 2016 17:47

14 apr 2016 18:00

Häktas för grovt narkotikabrott

TING

Tre personer – varav två från Mariestad – har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott.

På torsdagen hälls häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt gällande grovt narkotikabrott. En man i 35-årsåldern samt en kvinna i 25-årsåldern, båda hemmahörande i Mariestad, häktades på sannolika skäl. Samma besked fick en tredje misstänkt, en man i 30-årsåldern från Eskilstuna.

Enligt kammaråklagare Sofia Karlsson har trion varit en del av en verksamhet med stora mängder narkotika. Det ska också röra sig om försäljning.

– För två av dem misstänkta sträcker sig brottstiden mellan den 1 september förra året till april. Den tredje personen ska ha varit aktiv från årsskiftet fram till april. Utredningen är inne i ett känsligt läge, men bevisningen ser god ut.

Åtal ska vara väckt senast den 28 april.

På torsdagen hälls häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt gällande grovt narkotikabrott. En man i 35-årsåldern samt en kvinna i 25-årsåldern, båda hemmahörande i Mariestad, häktades på sannolika skäl. Samma besked fick en tredje misstänkt, en man i 30-årsåldern från Eskilstuna.

Enligt kammaråklagare Sofia Karlsson har trion varit en del av en verksamhet med stora mängder narkotika. Det ska också röra sig om försäljning.

– För två av dem misstänkta sträcker sig brottstiden mellan den 1 september förra året till april. Den tredje personen ska ha varit aktiv från årsskiftet fram till april. Utredningen är inne i ett känsligt läge, men bevisningen ser god ut.

Åtal ska vara väckt senast den 28 april.