08 apr 2016 11:13

09 apr 2016 16:26

"Kotten" invald i Hall of Fame

MARIESTAD: Lockerudare i finrummet

Hon har vunnit allt som går att vinna.
Nu är Åsa ”Kotten” Karlsson också invald i Floorball Hall of Fame.

Nyinrättade ”Floorball Hall of Fame” är till för att hylla personer som gjort extra ordinära insatser i den svenska innebandyhistorien. Sju personer kommer att väljas in under premiäråret och först ut var Lockeruds gamle storskytt Esa Karjalainen.

Spelare nummer två är också en ur-Lockerudare; Åsa ”Kotten” Karlsson.

”Kottens” långa karriär är kantad av framgångar. Som aktiv vann hon sju SM-guld, ett VM-guld, tre Europacup-guld och ett EM-guld. Säsongen 1992/93 blev hon utsedd till Årets spelare och hon vann skytteligan i SM-slutspelet vid fyra tillfällen. Vid VM 1997, då damlandslaget tog sitt första guld, blev hon utsedd till Mest värdefulle spelare.

– VM var fantastiskt på Åland. Att vi också fick vinna. Finalen var ett härligt minne, säger ”Kotten” på förbundets hemsida.

Efter 40 landskamper och 72 poäng tackade Karlsson för sig i landslaget 1999. Klubblagskarriären fortsatte två år till, och efter det inleddes även en tränarkarriär. Hon blev assisterande förbundskapten i det första U19-damlandslag som skapades, och var samtidigt spelande tränare i Södertälje. Mellan 2001 och 2005 var hon assisterande förbundskapten i damlandslaget. Sedan följde tränaruppdrag i Balrog, Huddinge, Lockerud och Djurgården.

Efter SM-bronset med Djurgården 2011/12 blev hon förbundskapten i U19-damlandslaget. Och 2014 blev hon även assisterande förbundskapten i A-damlandslaget igen.

– Min passion för innebandy är enorm. Jag älskar spelet och atmosfären när jag är i hallen, och att se på innebandy oavsett om det högsta elit eller något annat, säger Åsa ”Kotten” Karlsson.

Nyinrättade ”Floorball Hall of Fame” är till för att hylla personer som gjort extra ordinära insatser i den svenska innebandyhistorien. Sju personer kommer att väljas in under premiäråret och först ut var Lockeruds gamle storskytt Esa Karjalainen.

Spelare nummer två är också en ur-Lockerudare; Åsa ”Kotten” Karlsson.

”Kottens” långa karriär är kantad av framgångar. Som aktiv vann hon sju SM-guld, ett VM-guld, tre Europacup-guld och ett EM-guld. Säsongen 1992/93 blev hon utsedd till Årets spelare och hon vann skytteligan i SM-slutspelet vid fyra tillfällen. Vid VM 1997, då damlandslaget tog sitt första guld, blev hon utsedd till Mest värdefulle spelare.

– VM var fantastiskt på Åland. Att vi också fick vinna. Finalen var ett härligt minne, säger ”Kotten” på förbundets hemsida.

Efter 40 landskamper och 72 poäng tackade Karlsson för sig i landslaget 1999. Klubblagskarriären fortsatte två år till, och efter det inleddes även en tränarkarriär. Hon blev assisterande förbundskapten i det första U19-damlandslag som skapades, och var samtidigt spelande tränare i Södertälje. Mellan 2001 och 2005 var hon assisterande förbundskapten i damlandslaget. Sedan följde tränaruppdrag i Balrog, Huddinge, Lockerud och Djurgården.

Efter SM-bronset med Djurgården 2011/12 blev hon förbundskapten i U19-damlandslaget. Och 2014 blev hon även assisterande förbundskapten i A-damlandslaget igen.

– Min passion för innebandy är enorm. Jag älskar spelet och atmosfären när jag är i hallen, och att se på innebandy oavsett om det högsta elit eller något annat, säger Åsa ”Kotten” Karlsson.