06 apr 2016 14:41

06 apr 2016 14:41

Körde mc påverkad av droger

TING: Döms till fortsatt skyddstillsyn

I slutet av maj förra året kraschade en 40-årig Mariestadsbo – drogpåverkad och utan giltigt körkort – med en motorcykel i centrala Mariestad.
Tingsrätten har nu dömt honom till fortsatt skyddstillsyn.

Det var den 26 maj 2015 som mannen tappade kontrollen över en motorcykel på Mariagatan i Mariestad. Mc:n fortsatte utan förare i 126 meter, innan den kraschade rakt in i en vägg.

Skadades

Mannen skadades vid kraschen och det visade sig att han var påverkad av droger. Han hade spår av amfetamin i blodet.

40-åringen åtalades för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, snatteri, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och rattfylleri. Flera av åtalspunkterna hade upprepats vid flera olika tillfällen.

Han har nu fällts för allt utom för hot mot tjänsteman och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han döms för ett inbrott i Restaurang X-baren på Industrigatan natten till den 1 maj förra året. Förövarna hade ätit av matvarorna, samt slängt mat omkring sig i lokalen och allt fick saneras. Ett värdeskåp hade brutits upp och nyckar till bolagets bil hade stulits tillsammans med 28 000 kronor i kontanter och lunchkuponghäften.

På en halväten chokladbit fanns 40-åringens dna. Han har ingen förklaring till att hans dna återfunnits i den halvätna chokladbiten.

Skadestånd

Tingsrätten dömde under onsdagen Mariestadsbon till fortsatt skyddstillsyn och han ska, bland annat, betala i skadestånd till X-barens ägare med 18 957 kronor, plus ränta, och till Länsförsäkringar Skaraborg med 62 047 kronor, plus ränta.

De nu aktuella brotten har 40-åringen begått före den 9 september 2015 – då han dömdes till skyddstillsyn. Tingsrätten konstaterar att Mariestadsbon skött den kontraktsvård han tidigare dömts till väl.

Det var den 26 maj 2015 som mannen tappade kontrollen över en motorcykel på Mariagatan i Mariestad. Mc:n fortsatte utan förare i 126 meter, innan den kraschade rakt in i en vägg.

Skadades

Mannen skadades vid kraschen och det visade sig att han var påverkad av droger. Han hade spår av amfetamin i blodet.

40-åringen åtalades för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, snatteri, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och rattfylleri. Flera av åtalspunkterna hade upprepats vid flera olika tillfällen.

Han har nu fällts för allt utom för hot mot tjänsteman och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Han döms för ett inbrott i Restaurang X-baren på Industrigatan natten till den 1 maj förra året. Förövarna hade ätit av matvarorna, samt slängt mat omkring sig i lokalen och allt fick saneras. Ett värdeskåp hade brutits upp och nyckar till bolagets bil hade stulits tillsammans med 28 000 kronor i kontanter och lunchkuponghäften.

På en halväten chokladbit fanns 40-åringens dna. Han har ingen förklaring till att hans dna återfunnits i den halvätna chokladbiten.

Skadestånd

Tingsrätten dömde under onsdagen Mariestadsbon till fortsatt skyddstillsyn och han ska, bland annat, betala i skadestånd till X-barens ägare med 18 957 kronor, plus ränta, och till Länsförsäkringar Skaraborg med 62 047 kronor, plus ränta.

De nu aktuella brotten har 40-åringen begått före den 9 september 2015 – då han dömdes till skyddstillsyn. Tingsrätten konstaterar att Mariestadsbon skött den kontraktsvård han tidigare dömts till väl.