05 apr 2016 13:22

05 apr 2016 13:22

Överlämnade pengar

TING: Mariestadsbo hade affärer med dömd i narkotikahärvan

En Mariestadsbo i 25-årsåldern har åtalats för narkotikabrott, alternativt penningtvättsbrott.
Det finns kopplingar till en 30-årig Skövdebo som i tingsrätten dömdes till åtta år och sex månaders fängelse i den uppmärksammade knarkhärvan i Skaraborg.

Polisen bedrev under hösten 2014 och framåt spaning mot ett antal personer som bland annat är hemmahörande i Skövdeområdet med anledning av misstanke om grovt narkotikabrott. En av de misstänkta huvudmännen var 30-åringen från Skövde. Under denna spaning uppstod misstankar mot ett antal personer som bland annat misstänktes var underförsäljare av den narkotika som huvudmännen misstänktes hantera.

Mariestadsbon, som är känd av polisen sedan tidigare, ska någon gång mellan 19 och 27 januari 2015 ha överlämnat 47 000 kronor till den dömde 30-åringen. Det ska ha varit pengar för ersättning för såld narkotika.

Misstankarna grundas på uppfångade telefonsamtal i hemlig telefonavlyssning.

Åklagaren har gjort ett ansvarsyrkande i andra hand – och det handlar om att överlämningen av pengarna handlar om penningtvättsbrott eftersom pengarna kommer från brottslig verksamhet.

25-åringen har förnekat brottsanklagelserna.

Rattfylleri

Mariestadsbon har även åtalats för ett rattfylleri. I januari förra året stoppade polisen 25-åringen när han körde bil på Södra vägen i Mariestad med cannabis i blodet. Dessutom var körkortet återkallat och han är nu åtalad för grov olovlig körning. I fordonet hade han ett baseballträ.

Polisen bedrev under hösten 2014 och framåt spaning mot ett antal personer som bland annat är hemmahörande i Skövdeområdet med anledning av misstanke om grovt narkotikabrott. En av de misstänkta huvudmännen var 30-åringen från Skövde. Under denna spaning uppstod misstankar mot ett antal personer som bland annat misstänktes var underförsäljare av den narkotika som huvudmännen misstänktes hantera.

Mariestadsbon, som är känd av polisen sedan tidigare, ska någon gång mellan 19 och 27 januari 2015 ha överlämnat 47 000 kronor till den dömde 30-åringen. Det ska ha varit pengar för ersättning för såld narkotika.

Misstankarna grundas på uppfångade telefonsamtal i hemlig telefonavlyssning.

Åklagaren har gjort ett ansvarsyrkande i andra hand – och det handlar om att överlämningen av pengarna handlar om penningtvättsbrott eftersom pengarna kommer från brottslig verksamhet.

25-åringen har förnekat brottsanklagelserna.

Rattfylleri

Mariestadsbon har även åtalats för ett rattfylleri. I januari förra året stoppade polisen 25-åringen när han körde bil på Södra vägen i Mariestad med cannabis i blodet. Dessutom var körkortet återkallat och han är nu åtalad för grov olovlig körning. I fordonet hade han ett baseballträ.