02 apr 2016 15:16

02 apr 2016 15:27

Idol kom till Skaraborg

MARIESTAD: Camilla från Mariestad köade hela natten

Camilla Fransson, 27, från Mariestad köade hela natten för att få chansen att bli Sveriges nästa stora stjärna.
Hon och tusentals andra hoppfulla idolaspiranter gjorde i helgen sitt bästa för att lyfta fram Skaraborg – och sig själva förstås.

Köerna ringlade långa utanför Kulturhuset i Skövde tidigt på lördagsmorgonen. Camilla Fransson tog inga risker att hamna långt bak i kön och kom till platsen för Idoluttagningen redan på fredagskvällen.

– Först var det lite kallt, men det blev varmare framåt natten. Riktigt skönt faktiskt, säger Camilla.

Hon var långt ifrån ensam om vara rejält laddad denna sköna aprildag. Emil Gråberg, 21, från Västerås stämde upp på guran tillsammans med kompisgänget. Planen var given, att köra sin egen grej.

– Jag tror och hoppas att mina chanser är goda. Jag har ingen musikalisk bakgrund, utan jag är självlärd, säger Emil.

Hur nervös är du nu på en skala mellan ett och tio?

– Det blir en femma. Det känns rätt bra.

Påjagade

Idols programledare Pär Lernström var lite överallt, hela tiden tiden försökte han att få i gång massorna. Lernström höll skenet uppe trots att det blev otaliga omtagningar. Idolgeneralen var nöjd med allt från väder till uppslutning.

– Det är ju fantastiskt att det kommit så många. Det måste vara tusentals, konstaterar Lernström.

Mariestadsbon Mats Lugnberg, 41, hade förhoppningar om att ta sig snäppet längre än senast han var på audition för Idol. För några år sedan klarade han nämligen den första gallringen, då i Karlstad. Frågan är om Mats, Camilla, Emil och alla andra uppspelta själar gjorde tillräckligt i helgen för att få ställas framför den nya Idoljuryn i form av Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Delight Jones III.

Pär Lernström lovade i alla fall att om Skövde hördes tillräckligt mycket fanns chansen för att det blir första stoppet när den nya säsongen av Idol drar i gång. Och utan att säga något om kvaliteten på allsången bör Skövde och Skaraborg ha goda förutsättningar för någon sorts representation

Köerna ringlade långa utanför Kulturhuset i Skövde tidigt på lördagsmorgonen. Camilla Fransson tog inga risker att hamna långt bak i kön och kom till platsen för Idoluttagningen redan på fredagskvällen.

– Först var det lite kallt, men det blev varmare framåt natten. Riktigt skönt faktiskt, säger Camilla.

Hon var långt ifrån ensam om vara rejält laddad denna sköna aprildag. Emil Gråberg, 21, från Västerås stämde upp på guran tillsammans med kompisgänget. Planen var given, att köra sin egen grej.

– Jag tror och hoppas att mina chanser är goda. Jag har ingen musikalisk bakgrund, utan jag är självlärd, säger Emil.

Hur nervös är du nu på en skala mellan ett och tio?

– Det blir en femma. Det känns rätt bra.

Påjagade

Idols programledare Pär Lernström var lite överallt, hela tiden tiden försökte han att få i gång massorna. Lernström höll skenet uppe trots att det blev otaliga omtagningar. Idolgeneralen var nöjd med allt från väder till uppslutning.

– Det är ju fantastiskt att det kommit så många. Det måste vara tusentals, konstaterar Lernström.

Mariestadsbon Mats Lugnberg, 41, hade förhoppningar om att ta sig snäppet längre än senast han var på audition för Idol. För några år sedan klarade han nämligen den första gallringen, då i Karlstad. Frågan är om Mats, Camilla, Emil och alla andra uppspelta själar gjorde tillräckligt i helgen för att få ställas framför den nya Idoljuryn i form av Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Delight Jones III.

Pär Lernström lovade i alla fall att om Skövde hördes tillräckligt mycket fanns chansen för att det blir första stoppet när den nya säsongen av Idol drar i gång. Och utan att säga något om kvaliteten på allsången bör Skövde och Skaraborg ha goda förutsättningar för någon sorts representation