01 apr 2016 09:25

01 apr 2016 10:09

Läraren ska ha begått sexbrotten i hemmet

SKARABORG

Två män från norra Skaraborg är misstänkta för våldtäkt mot barn.
I häktningsframställningarna, som lämnats in av åklagare, framkommer nya uppgifter kring utredningen.

Tidigt på fredagen lämnade åklagaren Karin Lundström Kron in häktningsframställningarna till Skaraborgs tingsrätt.

Brottmålet rör två män, varav den ena är lärare, från norra Skaraborg. Läraren är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den andra mannen misstänks för nio olika övergrepp och sitter på sannolika skäl anhållen för grov våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt övergrepp mot barn och köp av sexuell handling av barn.

I lärarens fall ska brotten ha begåtts i hans egna hem, från december 2015 till mars 2016. Den andra mannen har utfört sina brott i fyra olika kommuner; Mariestad, Töreboda, Skövde och Jönköping. En våldtäkt ska ha skett på ett hotell i Skövde och under fjolåret ska han vid flera tillfällen ha köpt sexuella handlingar i Jönköping.

Mannen dömdes 2006 till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Den gången gällde det sexualbrott mot ett tiotal yngre pojkar.

På fredagseftermiddagen sker häktningsförhandlingar mot männen.

Tidigt på fredagen lämnade åklagaren Karin Lundström Kron in häktningsframställningarna till Skaraborgs tingsrätt.

Brottmålet rör två män, varav den ena är lärare, från norra Skaraborg. Läraren är på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den andra mannen misstänks för nio olika övergrepp och sitter på sannolika skäl anhållen för grov våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt övergrepp mot barn och köp av sexuell handling av barn.

I lärarens fall ska brotten ha begåtts i hans egna hem, från december 2015 till mars 2016. Den andra mannen har utfört sina brott i fyra olika kommuner; Mariestad, Töreboda, Skövde och Jönköping. En våldtäkt ska ha skett på ett hotell i Skövde och under fjolåret ska han vid flera tillfällen ha köpt sexuella handlingar i Jönköping.

Mannen dömdes 2006 till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Den gången gällde det sexualbrott mot ett tiotal yngre pojkar.

På fredagseftermiddagen sker häktningsförhandlingar mot männen.