28 mar 2016 14:23

28 mar 2016 14:23

Polisen om ett lugnt påskfirande

MARIESTAD: Stulen bil hittades i ett dike i Lyrestad av ägarna

Mariestadsborna – och många andra i Västra Götaland – valde att fira påsk med någorlunda sans och balans.
– Vi har haft ett 50-tal fyllerister, annars har det varit relativt lugnt, säger Jenny Widén, polisens presstalesman i region väst.

Våra högtider tenderar lätt att bli fylleslag, vilket ofta innebär hektiska dygn för ordningsmakten. Men några större rubriker har alkoholen faktiskt inte fört med sig i år. Visserligen blev en Mariestadsbo omhändertagen enligt lagen om berusade personer vid 15-tiden på skärtorsdagen. Och natten till lördag blev en 16-årig pojke avvisad från Karlsholme Folkets park efter att ha plankat in.

På lördagskvällen uppstod bråk i en lägenhet i centrala Mariestad. Men när polisen kom till platsen hade de heta känslorna lagt sig.

– Ser vi till hela Västra Götaland är det några händelser som sticker ut. Jag tänker särskilt på explosionen i Åmål, säger Jenny Widén.

Tidigt på söndagsmorgonen vaknade boende i ett flerfamiljshus i Åmål av en omfattande explosion. En okänd person ska kastat något i ett brevinkast och en lägenhet blev helt ödelagd. Ingen ska ha skadats allvarligt och tre personer greps på söndagen misstänkta för mordförsök.

– Det är ju väldigt mycket folk som kommer till Bohuslän, framför allt Strömstad, under påsk för lite hålligång. Men vi har inte haft någon extra bemanning säger Jenny Widén och tillägger:

– Ta det lugnt i trafiken! Det är många ute på vägarna.

En som mot förmodan inte tog det lugnt var biltjuven i Lyrestad som slog till på påskaftons kväll. Bilägarna gav sig ut på jakt när de märkte att bilen var borta från uppfarten vid 21-tiden på lördagen. Drygt en timme senare hittade de den stulna bilen, kraschad i ett dike på länsväg 2992 mellan Lagmansboda och Torved i närheten av Lyrestad.

Våra högtider tenderar lätt att bli fylleslag, vilket ofta innebär hektiska dygn för ordningsmakten. Men några större rubriker har alkoholen faktiskt inte fört med sig i år. Visserligen blev en Mariestadsbo omhändertagen enligt lagen om berusade personer vid 15-tiden på skärtorsdagen. Och natten till lördag blev en 16-årig pojke avvisad från Karlsholme Folkets park efter att ha plankat in.

På lördagskvällen uppstod bråk i en lägenhet i centrala Mariestad. Men när polisen kom till platsen hade de heta känslorna lagt sig.

– Ser vi till hela Västra Götaland är det några händelser som sticker ut. Jag tänker särskilt på explosionen i Åmål, säger Jenny Widén.

Tidigt på söndagsmorgonen vaknade boende i ett flerfamiljshus i Åmål av en omfattande explosion. En okänd person ska kastat något i ett brevinkast och en lägenhet blev helt ödelagd. Ingen ska ha skadats allvarligt och tre personer greps på söndagen misstänkta för mordförsök.

– Det är ju väldigt mycket folk som kommer till Bohuslän, framför allt Strömstad, under påsk för lite hålligång. Men vi har inte haft någon extra bemanning säger Jenny Widén och tillägger:

– Ta det lugnt i trafiken! Det är många ute på vägarna.

En som mot förmodan inte tog det lugnt var biltjuven i Lyrestad som slog till på påskaftons kväll. Bilägarna gav sig ut på jakt när de märkte att bilen var borta från uppfarten vid 21-tiden på lördagen. Drygt en timme senare hittade de den stulna bilen, kraschad i ett dike på länsväg 2992 mellan Lagmansboda och Torved i närheten av Lyrestad.