23 mar 2016 11:23

23 mar 2016 11:23

Asta Kask intar Jubileumsteatern

NÖJE

Mariestadsbon Bonni Pontén, sångare i punkbandet Asta Kask, ser fram emot skärtorsdagens turnéavslutning på Jubileumsteatern i Mariestad.

Räknar ni med ett fullsatt Jubileumsteatern?

– Vi är alltid ödmjuka inför spelningar på hemmaplan och vi håller medvetet nere förväntningarna. Huvudsaken är att det blir en kul och bra spelning. Extra roligt är att man kommer känna igen så många ansikten i publiken. Vi är jättetaggade på spelningen och ser fram emot den.

I samband med torsdagens konsert avslutas vårturnén. Hur har den varit?

– Vi har blivit väl mottagna överallt. Lite smolk i bägaren var när vi tvingades ställa in två spelningar i Malmö och Halmstad. Vår basist Magnus Hörnell var sjuk och behövde ett uppehåll. Men det har varit bra drag på samtliga konserter.

Vad har varit det mest minnesvärda ögonblicket?

– Spelningen på Backstage rockbar i Trollhättan var härlig. Ett litet och mysigt ställe där man spelar under primitiva förhållanden och byter baciller med publiken. Ju mindre och svettigare lokalen är, desto bättre presterar vi av någon anledning.

Har ni gjort några förändringar till skillnad från tidigare turnéer?

– Inte direkt, men vi har ändrat om i setlisten något. Bland annat har vi inlett varje spelning med låten ”Vårt dagliga bröd”, och den har vi tidigare inte kört sedan 1980-talet.

Vad händer framöver?

– I maj ska vi en sväng till Spanien och lira fyra–fem spelningar. Senare i november ska vi tillsammans med Dia Psalma och De lyckliga kompisarna ut på en turné som tidningen Closeup arrangerar. Vi har även nytt låtmaterial på gång och ett singelsläpp är planerat till slutet av sommaren.

Räknar ni med ett fullsatt Jubileumsteatern?

– Vi är alltid ödmjuka inför spelningar på hemmaplan och vi håller medvetet nere förväntningarna. Huvudsaken är att det blir en kul och bra spelning. Extra roligt är att man kommer känna igen så många ansikten i publiken. Vi är jättetaggade på spelningen och ser fram emot den.

I samband med torsdagens konsert avslutas vårturnén. Hur har den varit?

– Vi har blivit väl mottagna överallt. Lite smolk i bägaren var när vi tvingades ställa in två spelningar i Malmö och Halmstad. Vår basist Magnus Hörnell var sjuk och behövde ett uppehåll. Men det har varit bra drag på samtliga konserter.

Vad har varit det mest minnesvärda ögonblicket?

– Spelningen på Backstage rockbar i Trollhättan var härlig. Ett litet och mysigt ställe där man spelar under primitiva förhållanden och byter baciller med publiken. Ju mindre och svettigare lokalen är, desto bättre presterar vi av någon anledning.

Har ni gjort några förändringar till skillnad från tidigare turnéer?

– Inte direkt, men vi har ändrat om i setlisten något. Bland annat har vi inlett varje spelning med låten ”Vårt dagliga bröd”, och den har vi tidigare inte kört sedan 1980-talet.

Vad händer framöver?

– I maj ska vi en sväng till Spanien och lira fyra–fem spelningar. Senare i november ska vi tillsammans med Dia Psalma och De lyckliga kompisarna ut på en turné som tidningen Closeup arrangerar. Vi har även nytt låtmaterial på gång och ett singelsläpp är planerat till slutet av sommaren.