21 mar 2016 14:38

21 mar 2016 14:38

Dragspelare drog fullt hus

MARIESTAD: Svängiga toner i teatern

Biljetterna till söndagens dragspelskonsert gick åt som smör i solsken.
– Självklart är det roligt när det är fullsatt, men samtidigt tråkigt att behöva säga nej till folk i dörren, säger Erik Blom.

När Dragspelets vänner följde upp fjolårets succé med konsert i Mariestads teater gällde det att vara ute i tid. Biljetterna hade en strykande åtgång och de 180 platserna i teatersalongen fylldes till sista plats.

– Det var ett 50-tal personer som tyvärr inte kom in. Ett alternativ hade varit att förlägga konserten till Jubileumsteatern, med risk att det blivit lite ödsligt. Då är det mysigare att spela i Mariestads teater, tycker ordförande Erik Blom.

De som hade lyckan att få tag på biljett bjöds på en rejäl portion med dragspelstoner. Den över tre timmar långa konserten, inklusive en välbehövlig kaffepaus, samlade såväl lokala som utomsocknes musikanter på scenen. Mellan varven fick publiken också tillfälle att lufta lungorna i allsång, under ledning av konferencieren Torbjörn Forsell.

Efter ett inledande allspel med över 30 dragspelare på scen följde framträdande av Maria och Örjan Johansson från Segerstad, Lillys Gubbar och Sonja, Durbälgarna (från Lidköping), Vadsbodraget, Kerstin Henningsson och Karin Dahl, Sven-Ingvar Heij, Roland Låstberg, Therése Kvarnström och Torbjörn Forsell, Ingemar & pöjkera (från Tibro) och Hjo dragspelsklubb.

– Dragspelsmusik spelas inte ofta på radio. Av det stora publikintresset ser man att den här typen av konsert fyller är efterfrågat, säger Lilly Blom.

Dragspelets vänner i Mariestad bildades förra året och har i dag cirka 100 medlemmar. Förra sommaren anordnade föreningen spelningar i gästhamnen, en programpunkt som får en fortsättning även i år. Den 9 oktober har föreningen också bokat in Dragspelets dag på Karlsholme.

– Då blir det framträdande på två scener i Rotundan, berättar Erik Blom.

När Dragspelets vänner följde upp fjolårets succé med konsert i Mariestads teater gällde det att vara ute i tid. Biljetterna hade en strykande åtgång och de 180 platserna i teatersalongen fylldes till sista plats.

– Det var ett 50-tal personer som tyvärr inte kom in. Ett alternativ hade varit att förlägga konserten till Jubileumsteatern, med risk att det blivit lite ödsligt. Då är det mysigare att spela i Mariestads teater, tycker ordförande Erik Blom.

De som hade lyckan att få tag på biljett bjöds på en rejäl portion med dragspelstoner. Den över tre timmar långa konserten, inklusive en välbehövlig kaffepaus, samlade såväl lokala som utomsocknes musikanter på scenen. Mellan varven fick publiken också tillfälle att lufta lungorna i allsång, under ledning av konferencieren Torbjörn Forsell.

Efter ett inledande allspel med över 30 dragspelare på scen följde framträdande av Maria och Örjan Johansson från Segerstad, Lillys Gubbar och Sonja, Durbälgarna (från Lidköping), Vadsbodraget, Kerstin Henningsson och Karin Dahl, Sven-Ingvar Heij, Roland Låstberg, Therése Kvarnström och Torbjörn Forsell, Ingemar & pöjkera (från Tibro) och Hjo dragspelsklubb.

– Dragspelsmusik spelas inte ofta på radio. Av det stora publikintresset ser man att den här typen av konsert fyller är efterfrågat, säger Lilly Blom.

Dragspelets vänner i Mariestad bildades förra året och har i dag cirka 100 medlemmar. Förra sommaren anordnade föreningen spelningar i gästhamnen, en programpunkt som får en fortsättning även i år. Den 9 oktober har föreningen också bokat in Dragspelets dag på Karlsholme.

– Då blir det framträdande på två scener i Rotundan, berättar Erik Blom.