20 mar 2016 20:08

20 mar 2016 20:08

Vårpromenad för trygghet

MARIESTAD: Bred uppslutning i riksomfattande manifestation

Ett 70-tal Mariestadsbor deltog i söndagens promenad för att manifestera allas rätt till trygghet.
– Det behövs visas solidaritet för människor som flyr krig att de är välkomna i Sverige, säger Adam Karlsson som deltog i promenaden.

På flera platser runt om i landet promenerades det för allas rätt till trygghet under söndagen. I Mariestad, där sammanslutningen Tillsammans för Mariestad stod som arrangör, samlades ett 50-tal personer i Alhagen för en gemensam promenad till Karlsholme. Utmed vägen anslöt flera personer, så vid målgång hade gruppen utökats till närmare 70 personer.

– Jättekul med så god respons. Sammanhållning, gemenskap och trygghet är våra ledord. Med den här manifestationen vill vi visa alternativ mot ett splittrat Sverige som högerextremister verkar för. Vi jobbar för ETT Sverige, säger Anna van der Tool i Tillsammans för Mariestad.

Grillparty

På Karlsholme hade Ola Bergqvist och Hans Nyman tänt den stora grillen. Sabriya Swaiee och sönerna Faisal och Amir Nasser förberedde kyckling och grönsaksspett innan den långa karavanen med flanörer anslöt. Adam Karlsson och sonen Thor Vonahn hade packat ner korv och bröd med tillbehör i matsäcken. Adam tycker det är viktigt att delta i den här typen av aktivitet.

– Tyvärr råder brist på solidaritet och medmänsklighet. I mån av tid försöker jag vara med på träffarna som Tillsammans för Mariestad arrangerar, förklarar Adam.

– Med den här manifestationen visar vi att man kan snacka och göra saker ihop oavsett bakgrund. Här grillar vi och umgås tillsammans; svenskar och nyanlända, säger Anna van der Tol.

På flera platser runt om i landet promenerades det för allas rätt till trygghet under söndagen. I Mariestad, där sammanslutningen Tillsammans för Mariestad stod som arrangör, samlades ett 50-tal personer i Alhagen för en gemensam promenad till Karlsholme. Utmed vägen anslöt flera personer, så vid målgång hade gruppen utökats till närmare 70 personer.

– Jättekul med så god respons. Sammanhållning, gemenskap och trygghet är våra ledord. Med den här manifestationen vill vi visa alternativ mot ett splittrat Sverige som högerextremister verkar för. Vi jobbar för ETT Sverige, säger Anna van der Tool i Tillsammans för Mariestad.

Grillparty

På Karlsholme hade Ola Bergqvist och Hans Nyman tänt den stora grillen. Sabriya Swaiee och sönerna Faisal och Amir Nasser förberedde kyckling och grönsaksspett innan den långa karavanen med flanörer anslöt. Adam Karlsson och sonen Thor Vonahn hade packat ner korv och bröd med tillbehör i matsäcken. Adam tycker det är viktigt att delta i den här typen av aktivitet.

– Tyvärr råder brist på solidaritet och medmänsklighet. I mån av tid försöker jag vara med på träffarna som Tillsammans för Mariestad arrangerar, förklarar Adam.

– Med den här manifestationen visar vi att man kan snacka och göra saker ihop oavsett bakgrund. Här grillar vi och umgås tillsammans; svenskar och nyanlända, säger Anna van der Tol.