19 mar 2016 19:02

19 mar 2016 19:03

Poppis loppis och barndag i Ullervad

ULLERVAD: Mammor förenade nytta med nöje

Loppis, hoppborg och ponnyridning lockade barnfamiljer till Ullervad.
– Jag har hittat en bok och dataspel som jag ska köpa för egna pengar, berättar Sigge Berg Landqvist, 7.

Kläder, skor och leksaker har en förmåga att samla sig i högar när barnen växer. Men i stället för att samla damm kan prylarna komma till användning på nytt. I höstas tog Terese Olsson, hennes syskon och mamma initiativ till Ullervads barnloppis; ett arrangemang som i lördags följdes upp i lite större omfattning.

– Idag är vi 13 personer som säljer kläder, skor och en massa annat som ”blivit över”. Vi har även en hel del kläder och skor till vuxna. Vi tycker det är bra om sakerna kommer till användning igen, säger Terese.

Den stora samlingssalen i Marci hus var välfylld av såväl prylar som besökare när dörrarna öppnades på förmiddagen. Medan mamma Carina kikade på kläder till minstingen Doris, fastnade bröderna Sigge och Harry Berg Landqvist vid leksaksbordet.

– 15 kronor är billigt. Och jag har pengar, säger Sigge och visar upp sina fynd; en Guinness rekordbok och ett Harry Potter-dataspel.

Vid sidan om loppisfynd fanns det också en massa roliga kringaktiviteter för barnen utanför församlingshemmet. I fiskdammen var det hundraprocentig nappgaranti och i hoppborgen studsades det så in i hoppsan att mössorna trillade ned på nästippen.

Inte fullt så fartfyllt var ponnyridningen med Carmen, Lukas och Minus. Algot Saxin från Lerdala var belåten efter ridturen i den härliga vårsolen.

– Det var jättekul, löd Algots uttömmande svar.

Även om familjedagen bara hade nått halvtid vid MT:s besök var Terese Olsson nöjd så långt.

– Det har varit bra och jämn tillströmning med besökare under förmiddagen. Till hösten kör vi igen och då är tanken att utöka loppisen och familjedagen ytterligare, säger hon.

Kläder, skor och leksaker har en förmåga att samla sig i högar när barnen växer. Men i stället för att samla damm kan prylarna komma till användning på nytt. I höstas tog Terese Olsson, hennes syskon och mamma initiativ till Ullervads barnloppis; ett arrangemang som i lördags följdes upp i lite större omfattning.

– Idag är vi 13 personer som säljer kläder, skor och en massa annat som ”blivit över”. Vi har även en hel del kläder och skor till vuxna. Vi tycker det är bra om sakerna kommer till användning igen, säger Terese.

Den stora samlingssalen i Marci hus var välfylld av såväl prylar som besökare när dörrarna öppnades på förmiddagen. Medan mamma Carina kikade på kläder till minstingen Doris, fastnade bröderna Sigge och Harry Berg Landqvist vid leksaksbordet.

– 15 kronor är billigt. Och jag har pengar, säger Sigge och visar upp sina fynd; en Guinness rekordbok och ett Harry Potter-dataspel.

Vid sidan om loppisfynd fanns det också en massa roliga kringaktiviteter för barnen utanför församlingshemmet. I fiskdammen var det hundraprocentig nappgaranti och i hoppborgen studsades det så in i hoppsan att mössorna trillade ned på nästippen.

Inte fullt så fartfyllt var ponnyridningen med Carmen, Lukas och Minus. Algot Saxin från Lerdala var belåten efter ridturen i den härliga vårsolen.

– Det var jättekul, löd Algots uttömmande svar.

Även om familjedagen bara hade nått halvtid vid MT:s besök var Terese Olsson nöjd så långt.

– Det har varit bra och jämn tillströmning med besökare under förmiddagen. Till hösten kör vi igen och då är tanken att utöka loppisen och familjedagen ytterligare, säger hon.