17 mar 2016 14:26

18 mar 2016 08:45

Spännande tidsresa

LYRESTAD: Påskvandring i Lyrestad

Skolbarnen i Hassle årskurs 2 och 3 fick under torsdagen vara med om en spännande tidsresa tillbaka till Jesus tid.
– Verkligen roligt, konstaterade Nanna Melakari nöjt.

Nu vet eleverna lite mer om varför påsken är en högtid i Sverige. Händelseförloppet kring Jesus sista timmar, korsfästelsen, döden och uppståndelsen, illustrerades på ett mycket bra vis av frivilliga från Svenska kyrkan Amnehärad-Lyrestads pastorat.

Skolbarnen jagades av romerska vakter och fick se Jesus, spelade av prästen Reine Medelius, kämpa med korset efter att ha blivit dömd till döden av Pontius Pilatus, en romersk prefekt och ståthållare i den romerska provinsen Judéen

Spännande

– Var inte rädda. Det är bara på låtsats, påpekade guiden Martin Öhman gång på gång.

Han ville inte att någon skulle vara rädd, men samtidigt skulle det bli bra och dramatisk teater. Egentligen är ju hela historien kring Jesus sista tid ganska otäck.

– Vi vill gärna ge svar på frågan om varför vi firar påsk i Sverige. Det här är ett bra sätt att få alla intresserade, förklarade Martin Öhman.

– Det var spännande och jag älskar teater, sa Nanna Melakari och sken som en sol.

Biljett

Skolbarnen fick först lösa en biljett till tidsresan och sedan var det bara att hänga på. Där fick de träffa bibliska figurer som exempelvis tjuven Barabbas, som folket bestämde att han skulle friges i stället för Jesus, men även Judas, den av Jesu tolv apostlar som förrådde Jesus.

Judas spelades av Christer Gullberg på ett förtjänstfullt sätt. Det som eleverna tyckte var allra roligast under torsdagen var att bli jagade av de romerska vakterna – då fick barnen full fart på benen.

– Jag blev fångad, men frisläppt, konstaterade William Mogren Lundman lättad.

Nu vet eleverna lite mer om varför påsken är en högtid i Sverige. Händelseförloppet kring Jesus sista timmar, korsfästelsen, döden och uppståndelsen, illustrerades på ett mycket bra vis av frivilliga från Svenska kyrkan Amnehärad-Lyrestads pastorat.

Skolbarnen jagades av romerska vakter och fick se Jesus, spelade av prästen Reine Medelius, kämpa med korset efter att ha blivit dömd till döden av Pontius Pilatus, en romersk prefekt och ståthållare i den romerska provinsen Judéen

Spännande

– Var inte rädda. Det är bara på låtsats, påpekade guiden Martin Öhman gång på gång.

Han ville inte att någon skulle vara rädd, men samtidigt skulle det bli bra och dramatisk teater. Egentligen är ju hela historien kring Jesus sista tid ganska otäck.

– Vi vill gärna ge svar på frågan om varför vi firar påsk i Sverige. Det här är ett bra sätt att få alla intresserade, förklarade Martin Öhman.

– Det var spännande och jag älskar teater, sa Nanna Melakari och sken som en sol.

Biljett

Skolbarnen fick först lösa en biljett till tidsresan och sedan var det bara att hänga på. Där fick de träffa bibliska figurer som exempelvis tjuven Barabbas, som folket bestämde att han skulle friges i stället för Jesus, men även Judas, den av Jesu tolv apostlar som förrådde Jesus.

Judas spelades av Christer Gullberg på ett förtjänstfullt sätt. Det som eleverna tyckte var allra roligast under torsdagen var att bli jagade av de romerska vakterna – då fick barnen full fart på benen.

– Jag blev fångad, men frisläppt, konstaterade William Mogren Lundman lättad.