15 mar 2016 15:56

15 mar 2016 15:56

Vart tredje tåg inte i tid

KOLLEKTIVTRAFIK

Vart tredje persontåg i Västra Götaland blev inställt eller försenat under förra året, enligt statistik från Trafikanalys.

Av 171 419 tåg som skulle till länet kom 65 procent fram i tid. Vart tionde tåg var mer än fem minuter försenat. Av de tåg som hade sin slutstation i länet kom 80 procent fram inom två minuter efter tidtabell. 90 procent av tågen anlände inom fem minuter.

I Sverige beskrivs punktlighet som andelen tåg som kommer fram inom fem minuter efter tabellen.

Av 171 419 tåg som skulle till länet kom 65 procent fram i tid. Vart tionde tåg var mer än fem minuter försenat. Av de tåg som hade sin slutstation i länet kom 80 procent fram inom två minuter efter tidtabell. 90 procent av tågen anlände inom fem minuter.

I Sverige beskrivs punktlighet som andelen tåg som kommer fram inom fem minuter efter tabellen.