15 mar 2016 15:57

17 mar 2016 09:57

Rotarydag med flera föreläsare

MARIESTAD

Monica Didriksson, President i Mariestad–Marieholm Rotaryklubb, ser fram mot helgens Rotarydag.

Vad händer på lördag?

– Jo, vi arrangerar en Rotarydag för alla. Det blir öppet hus hos Länsförsäkringar med flera intressanta föredrag och lite förtäring.

Vilka personer är föreläsare?

– Karin Eriksson, chefredaktör på Mariestads-Tidningen, inleder och berättar om tidningsbranschen som är i förändring.

– Sedan blir det en rad spännande besök av bland andra: Helena Harborn, överförmyndare i Mariestad, Bertil Andersson, Motormännen, Ida Ekeroth, S-politiker, Shu Wang Jonsson, SHU Consulting (affärer i Kina) och Håkan Andersson, Rotary.

Vad är syftet med Rotarydagen?

– Vi vill gärna visa upp vår organisation som inte är någon hemlig sekt med svartklädda herrar, vilket många tror. Vi sysslar med att bygga nätverket och ger humanitärt stöd till organisationer både lokalt och globalt.

Är alla välkomna att vara med i sammanslutningen?

– Ja, alla som delar Rotarys värderingar. Är man medlem i Mariestad har man access till alla klubbar i hela världen. Vi är tre Rotaryklubbar i Norra Skaraborg och vill givetvis hitta presumtiva personer som kan bli medlemmar.

Hur många gånger har ni tidigare arrangerat Rotarydagen?

– Det här är andra året. Förra året firade vi 110-årsjubileum som organisation och då var det premiär.

Vad händer på lördag?

– Jo, vi arrangerar en Rotarydag för alla. Det blir öppet hus hos Länsförsäkringar med flera intressanta föredrag och lite förtäring.

Vilka personer är föreläsare?

– Karin Eriksson, chefredaktör på Mariestads-Tidningen, inleder och berättar om tidningsbranschen som är i förändring.

– Sedan blir det en rad spännande besök av bland andra: Helena Harborn, överförmyndare i Mariestad, Bertil Andersson, Motormännen, Ida Ekeroth, S-politiker, Shu Wang Jonsson, SHU Consulting (affärer i Kina) och Håkan Andersson, Rotary.

Vad är syftet med Rotarydagen?

– Vi vill gärna visa upp vår organisation som inte är någon hemlig sekt med svartklädda herrar, vilket många tror. Vi sysslar med att bygga nätverket och ger humanitärt stöd till organisationer både lokalt och globalt.

Är alla välkomna att vara med i sammanslutningen?

– Ja, alla som delar Rotarys värderingar. Är man medlem i Mariestad har man access till alla klubbar i hela världen. Vi är tre Rotaryklubbar i Norra Skaraborg och vill givetvis hitta presumtiva personer som kan bli medlemmar.

Hur många gånger har ni tidigare arrangerat Rotarydagen?

– Det här är andra året. Förra året firade vi 110-årsjubileum som organisation och då var det premiär.