10 mar 2016 14:44

10 mar 2016 14:44

Stöldtrio lurade in sig hos äldre

TING: Var på besök i Mariestad

Hovrätten för Västra Sverige dömer en stöldtrio som gjort sig skyldiga till en rad åldringsbrott i Sverige – bland annat i Mariestad – till fängelse.

De två kvinnorna och en man döms för ett 30-tal grova stölder. Med hjälp av falska legitimationer lurade de sig in hos äldre och stal saker och ting som smycken och kontanter. Händelserna skedde mellan november 2014 och mars 2015.

Kvinnorna och mannen dömdes i tingsrätten till fängelse i fyra år och åtta månader. Tre av brotten skedde i Mariestad, men även i Skara, Lidköping och Skövde.

Domen mot trion överklagades och åklagaren ville se fängelsestraff på minst fem år.

Sänkt

Hovrätten fastslår nu domarna för kvinnorna som är 40 respektive 45 år gamla. De döms till fyra år och åtta månaders fängelse. Däremot sänker man fängelsestraffet för den 43-årige mannen med två månader.

Han döms till fyra år och sex månaders fängelse

Hovrätten har också ändrat bedömningen i vissa enskilda åtalspunkter som gäller grov stöld. Antalet fall som trion fälls för skrivs ner, samtidigt som vissa av skadeståndsyrkandena ändras eller ogillas.

De två kvinnorna och en man döms för ett 30-tal grova stölder. Med hjälp av falska legitimationer lurade de sig in hos äldre och stal saker och ting som smycken och kontanter. Händelserna skedde mellan november 2014 och mars 2015.

Kvinnorna och mannen dömdes i tingsrätten till fängelse i fyra år och åtta månader. Tre av brotten skedde i Mariestad, men även i Skara, Lidköping och Skövde.

Domen mot trion överklagades och åklagaren ville se fängelsestraff på minst fem år.

Sänkt

Hovrätten fastslår nu domarna för kvinnorna som är 40 respektive 45 år gamla. De döms till fyra år och åtta månaders fängelse. Däremot sänker man fängelsestraffet för den 43-årige mannen med två månader.

Han döms till fyra år och sex månaders fängelse

Hovrätten har också ändrat bedömningen i vissa enskilda åtalspunkter som gäller grov stöld. Antalet fall som trion fälls för skrivs ner, samtidigt som vissa av skadeståndsyrkandena ändras eller ogillas.