08 mar 2016 20:00

08 mar 2016 20:00

Kvartersbutik ute till försäljning

MARIESTAD: "Dags att gå vidare och pröva något nytt"

Kvartersbutiken på Gärdet har lagts ut till försäljning.
– Vi känner att det är dags för ombyte, säger ägaren Arto Savinainen.

Arto Savinainen och Thomas Eriksson har ett mångårigt förflutet som handlare och drev under flera år Värings värdshus och handel. Hösten 2011 utökades rörelsen då duon tog över Moholms handel. Verksamheten i Väring är numera nedlagd, butiken i Moholm avyttrades för ett par år sedan. I stället har Arto och Thomas lagt all tid på Tempo Gärdet, som de tog över för 3,5 år sedan.

Nu ligger alltså butiken ute till försäljning. Utgångspriset är 595 000 kronor eller högstbjudande.

– Anledningen är att vi tycker det är dags att gå vidare och pröva något nytt, men vi har inte bestämt vad, säger Arto.

– Vi har ingen brådska med försäljningen. Flera spekulanter har hört av sig, men det är många bitar som ska falla på plats innan allt är klart.

I annonsen anges att butiken på Gärdet är ombud för post och paketleveranser. Omsättningen uppgår till cirka åtta miljoner kronor årligen. Arto Savinainen medger att den tillfälliga avstängningen av Södra vägen påverkat rörelsen.

– Vi tappar genomfartstrafiken under byggtiden, men det är inte mycket vi kan göra åt.

Arto Savinainen och Thomas Eriksson har ett mångårigt förflutet som handlare och drev under flera år Värings värdshus och handel. Hösten 2011 utökades rörelsen då duon tog över Moholms handel. Verksamheten i Väring är numera nedlagd, butiken i Moholm avyttrades för ett par år sedan. I stället har Arto och Thomas lagt all tid på Tempo Gärdet, som de tog över för 3,5 år sedan.

Nu ligger alltså butiken ute till försäljning. Utgångspriset är 595 000 kronor eller högstbjudande.

– Anledningen är att vi tycker det är dags att gå vidare och pröva något nytt, men vi har inte bestämt vad, säger Arto.

– Vi har ingen brådska med försäljningen. Flera spekulanter har hört av sig, men det är många bitar som ska falla på plats innan allt är klart.

I annonsen anges att butiken på Gärdet är ombud för post och paketleveranser. Omsättningen uppgår till cirka åtta miljoner kronor årligen. Arto Savinainen medger att den tillfälliga avstängningen av Södra vägen påverkat rörelsen.

– Vi tappar genomfartstrafiken under byggtiden, men det är inte mycket vi kan göra åt.