07 mar 2016 19:00

21 mar 2016 20:02

Nils Farken tar ett steg tillbaka

MARIESTAD: Miljöpartisten om framtiden och kommunens satsning på Electric village

Nils Farken (MP) lämnar uppdragen som språkrör och distriktsordförande i Miljöpartiet Skaraborg.
– Jag kan behöva lite tid för reflektion, säger han.

Efter 14 år i distriktsstyrelsen, de senaste åren i ledande positioner, säger Nils Farken tack och hej. Anledningen är inte att han brinner mindre för de gröna frågorna.

– Tiden räcker inte riktigt till. Som språkrör för distriktet åkte jag ofta till Stockholm, jag satt i telefonkonferenser med Gustaf och Åsa inför migrationsöverenskommelsen och det krävs ett stort engagemang för posten.

– Kraven är höga och det händer saker hela tiden. Ibland behöver man perspektiv.

Magnus Gunnarsson från Skara blir ny ordförande i MP Skaraborg. Helene Havsöga kommer så småningom att bli en av två ordföranden. Distriktsföreningen har 363 medlemmar.

Inför valet 2014 avslöjade Nils Farken för MT att hans motto i livet är Monty Pythons klassiska ”Always look on the bright side of life”. Men trots den optimistiska inställningen har Farken fått jobba för att dölja sin besvikelse över att ha missat en riksdagsplats på målrakan.

– Vi gjorde en bra valrörelse och det är inte så att jag gräver ner mig för att jag inte kom till riksdagen. Men FI gjorde ett starkt val i Skaraborg och fick två procent. Enligt vår analys tog de röster från oss och Vänsterpartiet.

– Det saknades ungefär 180 röster för en riksdagsplats, klart att det är lite surt.

Nils Farken är numera ordförande för IF Metalls verkstadsklubb på Daloc i Töreboda. Angående uppdraget som språkrör och frontfigur för Miljöpartiet i Mariestad vill Farken inte ge några definitiva besked.

– Årsmötet är den 20 mars, vi får se vad som händer då.

– En utmaning för alla partier är att få in nytt blod. Folk har för mycket att göra, vilket är synd för politik är väldigt roligt.

Miljöpartiet Mariestad har i dag ett 20-tal medlemmar. Partiet fick 5,1 procent av rösterna i kommunvalet 2014 och har två mandat i fullmäktige. Nils Farken framhåller att partiet genomfört flera lyckade fortbildningar på såväl distrikts- som kommunnivå.

Vad säger du om Mariestads kommuns satsning på Electric village?

– Jag tycker att det är coolt, det kommer att sätta Mariestad på kartan. Däremot är jag inte säker på att kommunen ska syssla med saker som att köpa in en vätgasstation och konkurrera ut bensinmackarna.

Efter 14 år i distriktsstyrelsen, de senaste åren i ledande positioner, säger Nils Farken tack och hej. Anledningen är inte att han brinner mindre för de gröna frågorna.

– Tiden räcker inte riktigt till. Som språkrör för distriktet åkte jag ofta till Stockholm, jag satt i telefonkonferenser med Gustaf och Åsa inför migrationsöverenskommelsen och det krävs ett stort engagemang för posten.

– Kraven är höga och det händer saker hela tiden. Ibland behöver man perspektiv.

Magnus Gunnarsson från Skara blir ny ordförande i MP Skaraborg. Helene Havsöga kommer så småningom att bli en av två ordföranden. Distriktsföreningen har 363 medlemmar.

Inför valet 2014 avslöjade Nils Farken för MT att hans motto i livet är Monty Pythons klassiska ”Always look on the bright side of life”. Men trots den optimistiska inställningen har Farken fått jobba för att dölja sin besvikelse över att ha missat en riksdagsplats på målrakan.

– Vi gjorde en bra valrörelse och det är inte så att jag gräver ner mig för att jag inte kom till riksdagen. Men FI gjorde ett starkt val i Skaraborg och fick två procent. Enligt vår analys tog de röster från oss och Vänsterpartiet.

– Det saknades ungefär 180 röster för en riksdagsplats, klart att det är lite surt.

Nils Farken är numera ordförande för IF Metalls verkstadsklubb på Daloc i Töreboda. Angående uppdraget som språkrör och frontfigur för Miljöpartiet i Mariestad vill Farken inte ge några definitiva besked.

– Årsmötet är den 20 mars, vi får se vad som händer då.

– En utmaning för alla partier är att få in nytt blod. Folk har för mycket att göra, vilket är synd för politik är väldigt roligt.

Miljöpartiet Mariestad har i dag ett 20-tal medlemmar. Partiet fick 5,1 procent av rösterna i kommunvalet 2014 och har två mandat i fullmäktige. Nils Farken framhåller att partiet genomfört flera lyckade fortbildningar på såväl distrikts- som kommunnivå.

Vad säger du om Mariestads kommuns satsning på Electric village?

– Jag tycker att det är coolt, det kommer att sätta Mariestad på kartan. Däremot är jag inte säker på att kommunen ska syssla med saker som att köpa in en vätgasstation och konkurrera ut bensinmackarna.