05 mar 2016 09:53

05 mar 2016 09:53

Berusad man härjade på Bergsgatan

MARIESTAD

En berusad man förde ett rejält oväsen på Bergsgatan vid 00.30-tiden natten mot lördagen.

Polisen fick larm om att en person hade slagit sönder en ruta i trappuppgången och att han stod och bankade på en dörr. Någon minut senare verkade det ha lugnat sig, men då ringde i sin tur en ny anmälare in till polisen och beskrev hur mannen stod vid porten och gapade och skrek. Enligt anmälaren försökte mannen ta sig in i en av lägenheterna på adressen.

Polisen åkte till platsen och kunde snabbt gripa den misstänkte mannen, som visade sig vara hemmahörande i Hova och född 1987.

– Han är misstänkt för skadegörelse och omhändertogs för tillnyktring. Förhör har hållits med honom under lördagsmorgonen. Vi kommer att göra en teknisk undersökning på platsen och det ska finnas blodspår på bland annat glasskärvor, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Mannen släpptes efter förhöret, men misstankarna mot honom kvarstår.

Polisen fick larm om att en person hade slagit sönder en ruta i trappuppgången och att han stod och bankade på en dörr. Någon minut senare verkade det ha lugnat sig, men då ringde i sin tur en ny anmälare in till polisen och beskrev hur mannen stod vid porten och gapade och skrek. Enligt anmälaren försökte mannen ta sig in i en av lägenheterna på adressen.

Polisen åkte till platsen och kunde snabbt gripa den misstänkte mannen, som visade sig vara hemmahörande i Hova och född 1987.

– Han är misstänkt för skadegörelse och omhändertogs för tillnyktring. Förhör har hållits med honom under lördagsmorgonen. Vi kommer att göra en teknisk undersökning på platsen och det ska finnas blodspår på bland annat glasskärvor, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Mannen släpptes efter förhöret, men misstankarna mot honom kvarstår.