03 mar 2016 17:42

03 mar 2016 17:43

Lisa vill skapa mötesplatser

MARIESTAD: Hoppas på återkommande familjearrangemang

Med en rad idéer hoppas Lisa Wallenstein sprida solsken över sommarstaden Mariestad.
– Det är viktigt att det skapas mötesplatser för barnfamiljer, tycker Lisa.

De senaste somrarna har Lugnåsbon arrangerat en mängd familjearrangemang i och runt Mariestad; allt ifrån Barnens dag på sommargården Bäcken, familjepicknick på Karlsholme till Barnens allsång i stadsparken. Vid några tillfällen har även gästartister dykt upp på scenen, bland andra den energiske barnprogramledaren Nassim al Fakir.

– Det har varit uppskattade gratisevenemang som jag arrangerat ideellt, ibland med stöd av sponsorer, förklarar Lisa Wallenstein.

Genom sitt nystartade bolag Wallenstein Event hoppas hon få chansen att hålla traditionen med arrangemang i Mariestad vid liv. Inför sommaren har Lisa lagt förslag om minst tre aktiviteter med olika teman för barn och barnfamiljer. Ett av evenemangen skulle med fördel förläggas på nationaldagen, enligt Lisa.

– Vore kul att göra 6:e juni extra festlig med picknick på Karlsholme, hoppborgar, ansiktsmålning och annat skoj för barnfamiljer.

– Sedan är tanken att följa upp med fler aktiviteter under turistsäsongen. En lekdag med klassiska utelekar, varför inte i kombination med maskeradtema, eller en dansdag där dansare lär ut olika danser. Det finns massor med skoj man kan hitta på, säger Lisa som även hoppas upprepa succén med allsång med någon känd gästartist.

Lisa skickade nyligen in en offert till kommunen för att genomföra nämnda evenemang. Efter att frågan tagits upp i kultur- och fritidsutskottet hänvisas hon nu att själv vända sig till intresseorganisationen Handelsplats Mariestad, vars nästa möte är inplanerat till den 14 mars.

De senaste somrarna har Lugnåsbon arrangerat en mängd familjearrangemang i och runt Mariestad; allt ifrån Barnens dag på sommargården Bäcken, familjepicknick på Karlsholme till Barnens allsång i stadsparken. Vid några tillfällen har även gästartister dykt upp på scenen, bland andra den energiske barnprogramledaren Nassim al Fakir.

– Det har varit uppskattade gratisevenemang som jag arrangerat ideellt, ibland med stöd av sponsorer, förklarar Lisa Wallenstein.

Genom sitt nystartade bolag Wallenstein Event hoppas hon få chansen att hålla traditionen med arrangemang i Mariestad vid liv. Inför sommaren har Lisa lagt förslag om minst tre aktiviteter med olika teman för barn och barnfamiljer. Ett av evenemangen skulle med fördel förläggas på nationaldagen, enligt Lisa.

– Vore kul att göra 6:e juni extra festlig med picknick på Karlsholme, hoppborgar, ansiktsmålning och annat skoj för barnfamiljer.

– Sedan är tanken att följa upp med fler aktiviteter under turistsäsongen. En lekdag med klassiska utelekar, varför inte i kombination med maskeradtema, eller en dansdag där dansare lär ut olika danser. Det finns massor med skoj man kan hitta på, säger Lisa som även hoppas upprepa succén med allsång med någon känd gästartist.

Lisa skickade nyligen in en offert till kommunen för att genomföra nämnda evenemang. Efter att frågan tagits upp i kultur- och fritidsutskottet hänvisas hon nu att själv vända sig till intresseorganisationen Handelsplats Mariestad, vars nästa möte är inplanerat till den 14 mars.